Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА – Млади Шешељ није Воја: Вучића и Брнабићку оптужио за издају Косова

0

У Народној скупштини данас су на реду била питања народних посланика.

Посланичка питања односила су се на посету француског председника Емануела Макрона, европским интеграцијама, увођењу црногорског језика у употребу у Врбасу, посети америчког конгресмена Елиота Енџела.

Посланик Српске радикалне странке Александар Шешељ поставио посланичка питања у вези недавног боравка у Србији америчкиог конгресмена Енџела који је, како каже, највећи лобиста за независност такозваног Косова, а у Србији је представљен као партнер и пријатељ српског народа, односно председника и премијера Србије.
Наводећи да Енџел није променио свој став, Шешељ каже да може да закључи и да у делу владе постоји неко слагање, односно разумевање са делом америчког конгреса који ради на промоцији незваисности Косова.

“Можемо да разумемо да антисрпски елементи, којих има међу новинарима, активистима невладиних организација, професорима, раде на афирмацији независности Косова, и то раде углавном за новац, али не знамо да ли сада треба да идентификујемо чланове владе са њима”, констатовао је Шешељ.

Указујући је да се од Србије за наставак пута у ЕУ тражи да призна да је у Сребреници почињен геноциде, Шешељ сматра да у скупштини треба отворити дебате о наставку европских интеграција.