Прочитај ми чланак

Скупштина – Млади Шешељ напредњацима у лице: Ви патриоте? А подржавате Клинтона!

0

Јуче, у четвртак 19. децембра, током Девете седнице Другог редовног заседања Скупштине Србије, између посланика Српске радикалне странке (СРС), Александра Шешеља, и народног посланика Српске напредне странке (СНС), Верољуба Арсића водила се бурна расправа у вези корупције, која је присутна током изградње „Моравског коридора”, а која је последица погрешно вођење спољне политике режима Александра Вучића.

Том приликом, током свог излагања, Шешељ је приметио:

„Прво, зато што смо јако глупи ми смо подржали Доналда Трампа на председничким изборима. Ми смо сматрали тада да је боље за српски народ да ми не будемо њима у фокусу, а и водили смо се тиме што је њега Владимир Путин пре тога већ подржао и позитивно се о њему изјашњавао.

Ви сте, зато што сте паметни, подржали Хилари Клинтон и уплатили два милиона евра у фондацију Хилари, Челси и Била Клинтона. Да ли је тако? То је уплатио Александар Вучић. Одакле му паре, не знам. Ја када будем мало паметнији, када будем имао два милиона евра, идем директно у Вашингтон, уплаћујем у фондацију Клинтон, да после могу да кажем да сам и ја паметан.

Ви имате искуства са ношењем ликова на мајицама, господине Арсићу, и не могу да расправљам на ту тему са вама. Ви заиста о томе знате много више него ја, али ствар је у томе да, уколико имамо неког ко осведочено само служи америчким интересима у Влади Републике Србије… Ми о томе говоримо од 2014. године, а ви не реагујете, није да је то сада пало са неба. Зорана Михајловић док је била у Г17 плус, да ли је тако, исто је тада служила америчким интересима, као што служи сада док је у СНС, поготово што је министар инфраструктуре. Да ли ви видите да је и пола ваше посланичке групе, и вашег чланства, и ваших гласача, и министара у Влади, њоме незадовољно, а не смете јој ништа. Ви њој не смете ништа зато што је она експонент америчког интереса у Влади Србије. То је то.

Ми смо говорили у време када је протокол потписан две године пре него што је јавни позив објављен. Ваљда је могла та агенција сама то да види. Која то агенција може вама да се супротстави када сте ставили, прво, све ваше људе у те агенције, а друго, што од Уставног суда, од судства, до свих тих агенција… Они ништа не реагују, уопште се не оглашавају ни на шта. Једино могу да се огласе када неко не пријави имовину на време и да га казне са 50.000 динара и то је оно чему служе. Иначе, да они истражују корупцију, не би Србија изгледала данас овако како изгледа, господине Арсићу.”

Након излагања за реплику јавио се споменути народни посланик СНС, Верољуб Арсић, који је посланику СРС одговорио истакавши:

„Заиста сте много ствари испричали. Већина Срба је љута због свега онога што се дешавало, од неких појединаца, држава, али Александар Вучић и Република Србија воде политику у свом интересу, јер победио је кандидат ког сте ви подржали.

Што паткари још шетају кроз Београд? Што нас још присиљавају да признамо Косово и Метохију као независну државу? Што нас још терају да се одрекнемо Републике Српске и српског народа у Босни и Херцеговини? Јел то престало? Није. Па чију сте слику онда носили? Трампову председника Америке.

Његов проблем, његова земља, води је у складу са њеним интересима. Јесмо ми неки интерес остварили, односно је ли Америка остварила неки свој интерес који су у супротности са нашим циљевима и интересима? Није.

Не може Србију нико да воли више од Срба, заборавите на то, и не може нико више да је поштује него Срби и на жалост не може нико више да је нанесе штете, него поједини Срби као што су Бастаћ, Ђилас, Тадић и компанија. Више су они у материјалном смислу, не могу људске животе да узмем у обзир, направили штету Републици Србији него санкције и бомбардовање заједно.”

А како се даље водила расправа између посланика СНС и СРС погледајте у видео снимку горе, па сами о свему донесите сами суд.