Прочитај ми чланак

Скупштина – млади Шешељ изнервирао напредњаке: Вучић и Чеда су сад у коалицији!

0

- Сада имамо ситуацију да ће одбор за културу да предложи и да гласа за предлог Либерално-демократске партије иако није у питању кандидат који има најбоље референце. То нам показује да СНС има коалицију са ЛДП, Чедомира Јовановића. Та коалиција је, иначе, почела тако што је ЛДП имао кандидата за одборника на листи Демократске странке, па је прелетео и довео напредњаке на власт у београдској општини Врачар, рекао је народни посланик Српске радикалне странке, (СРС), Александар Шешељ, на Одбору за културу и информисање Скупштине Србије, на седници на којој је утврђена листа кандидата за чланове Савета Регулаторног тела за електронске медије, РЕМ.

А ондас је указао:

– Исто тако, Чедомир Јовановић и његова политичка странка су у вазалном односу према СНС, Александра Вучића, јер да није те подршке лидер ЛДП би био до сада у затвору, будући да, годинама уназад, радио је разне маханације са робним резервама, казао је Шешељ додајући да је ЛДП странка која је отворено издајничка, која позива на независност Косова и Метохије и ради све на афирмацији наводног геноцида у Сребреници.

Народни посланик Шешељ је даље устврдио да је кандидат за РЕМ, којег је предложио ЛДП, Јудита Поповић, кандидат по мери оних који спроводе диктате оних који уређују рад Скупштине и Владе Србије, односно по мери прозападних НВО, Европског парламента и разноразних посредника који су уствари лобисти Србији не наклоњених група и сила.

– И шта то онда говори о вама који реагујете само на притиске, на диктате са Запада и на решења које стижу од НВО, а у циљу да би нам они као увели демократију? За разлику од вас СРС се увек залаже за поштовање процедура и рада наших институција, те смо зато увек упозоравали јавност шта ради владајућа већина, када је у питању Пословник рада Скупштине Србије, сазивања скупштинских седница по хитном поступку и спајања разнородних тачака дневног реда. Ништа то вама није значило док није стигао извештај Европске комисије који баш то критикује и тек сте се онда тада сетили то да промените. То показује да сте ви веома еластични према притисцима из иностранства, закључио је Александар Шешељ, додајући да чињеница да ће бити изабран споменути кандидат ЛДП показује праве намере СНС и њење заједничке тачке са прозападним, еуфанатичним странкама, односно каква је тренутно коалиција на снази у нашој држави – поред СПС и осталих странака, под контролом СНС су ЛДП и остале странке које се безусловну за улазак у Србије у ЕУ.

На седници је утврђен заједнички предлог два кандидата за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије који се бира на предлог надлежног одбора Народне скупштине. Предложени кандидати су Ненад Зорић и Јудит Поповић, са којима ће се на наредној седници чланови Одбора обавити јавни разговор.

Чланови одбора су одредили и датум одржавања састанка организација ради утврђивања заједничког предлога кандидата за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије, који се бира на предлог удружења филмских, сценских и драмских уметника и удружења композитора у Републици Србији.

Седници је председавао председник Одбора Мирко Крлић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора Хаџи Милорад Стошић, Младен Лукић, Никола Савић, Драгана Костић, Ђорђе Вукадиновић, Станија Компировић, проф. др Снежана Богосављевић Бошковић, проф. др Марко Атлагић, Србислав Филиповић, Наташа Михаиловић Вацић, Татјана Мацура, Ана Караџић и Снежана Пауновић.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!