Скупштина – Мирчић: На челу ЕПС човек који је држао роштиљ СНС: Он је право решење

0

Током рада Скупштине Србије водила се жестока расправа између народног опозиционог посланика српске радикалне странке, (СРС), Милорада Мирчића и народне посланице режимске Српске напредне странке, (СНС), Александре Томић у вези функционисања Електропривреде Србије (ЕПС).

Милорад Мирчић је током те расправе устврдио да ЕПС воде људи који нису квалификовани за руководеће место на којем се налазе:

„Оно што могу да се сложим је следећи парадокс – ми на челу Агенције имамо докторе наука, а на челу „Електропривреде Србије“ имамо човека који је до јуче држао роштиљ. Да ли је то нормално? Није нормално. Не зато што није то посао који треба човек да ради, треба сваки посао човек да ради, али је ствар разумевања. Знате, таквом човеку не треба замерити што се прихватио такве функције. Имате ви низ примера у Србији где се прихвата функције, па шта га боли брига, у међувремену дође диплома. Него је ствар схватања. Тај човек, који је на челу „Електропривреде“ можда зна шта треба, али није у могућности. Његове способности, и личне и друге, нису на том нивоу да он може да схвати да је то директно на штету привреде Србије, на штету сваког грађанина Србије. Сваки грађанин из свог џепа вади паре да би покрио губитке у „Електропривреди“. Није ваљда да се око тога не слажемо?”

Урзо се за реплику јавили посланица СНС, Александра Томић, која је Мирчићу, у вези његових споменутих тврдњи одговорила на следећи начин:

„Када говоримо о кадровским решењима, да нису та кадровска решења тако добра не би имали ове резултате, када је у питању уопште и енергетска политика и економска снага државе.

Према томе, да ли је неко радио и где је радио пре него што је дошао на ову позицију, да ли има одређена искуства, то показују управо резултати његовог рада. Према томе, резултати говоре о томе да ми јавна предузећа више немамо са губицима, јер да имамо са губицима Законом о јавним предузећима, они не би могли више да буду директори тих јавних предузећа.”

А како јре даље текла ова расправа погледајте у видео клипу горе, па сами о свему донесите свој суд.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!