Прочитај ми чланак

Скупштина: Мирчић и Вукадиновић разоткрили превару министра финансија Синише Малог

0

Током рада Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава су на седници од 18. Новембра, у Скупштини Србије водила се и расправа измежу министра финансија, Синише Малог, и опозициони посланика, Милорада Мирчића, из редова Српске радикалне странке (СРС) и Ђорђа Вукадиновића из редова Нова Србија – Покрет за спас Србије у којој је министар финасије тврдио да је предложени српски републички буџет за 2019 развојни док су двојица опозиционих посланика тврдили супротно – да је предизборни.

Одбор је размотрао у начелу Предлог закона о буџету Републике Србије за 2020. годину, са Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2020. годину, а седници су присуствовали представник предлагача, министар финансија Синиша Мали са сарадницима, председник Фискалног савета Павле Петровић и чланови Владимир Вукчевић и Никола Алтипармаков, као и известилац Одбора за заштиту животне средине проф.др Снежана Богосављевић Бошковић и народни посланици: др Александра Томић. Зоран Бојанић, Оливера Пешић, др Милорад Мијатовић, Србислав Филиповић, Горан Ковачевић, Соња Влаховић, Момо Чолаковић, Војислав Вујић, Золтан Пек, Милорад Мирчић, Александар Стевановић, Зоран Деспотовић, Верољуб Арсић и Милан Лапчевић, Ђорђе Вукадиновић.

На дневном реду седнице Скупштине Србије у среду, 2о новембра, је једна једина тачка на дневном реду, Предлог буџета.

Посланици ће у односу на прошлу годину за расправу имају двоструко више времена.

А како је текла наведена расправа и да ли је буџет државе Србије за 2020.г., развојни или предизборни, погледајте у видео прилогу горе, па сами о свему донесите свој суд.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!