Прочитај ми чланак

Скупштина: Мариника – Вучићу, зашто си албанског шпијуна пустио на слободу? ВИДЕО

0

Зашто је пуштен на слободу Албанац Шефћет Демировски који је са још тројицом лица био ухапшен на велика звона у великој шпијунској афери због одавања података у наменској фабрици Први Партизан у Ужицу - питала је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић на конференцији за новинаре у Скупштини.

– Он је пуштен уз плаћену кауцију од 200.000 евра да се брани са слободе, а моје питање је да ли један страни шпијун може да задовољи ову власт, ову државу, ово наше тромо правосуђе тиме што плати 200.000 евра и буде пуштен да се брани са слободе, а Александар Обрадовић који је штитио нашу наменску индустрију седи и даље у кућном притвору? Да ли је 25.000 потписа грађана мало који су јуче предати јавној тужитељки Загорки Доловац да би Александар Обрадовић био на слободи, или је и Александар требало да плати и да да новац да би био на слободи и онда би било све у реду – питала је Тепић.

Она је додала да је председник Србије Александар Вучић злоупотребио Први Партизан.

– Изгледа је Вучићу брига за наменску индустрију и раднике важна само дотле док се реализују приватне комбинације за његове сараднике а да ти радници јесу најстрашније злоупотребљени и служе само томе да кличу Александру Вучићу – рекла је Тепић, и показала документ који су потписали тројица директора из Првог партизана.

– Овде је одлука управе Првог Партизана коју су потписали генерални директор Добросав Андрић, извршни директор за технолошко техничке послове и производњу Михаило Топаловић и извршни директор за правне послове Драган Деић, а врло јасно каже да се радницима из Првог Партизана Ужице плаћа надокнада у висини просечне месечне зараде због учешћа на митингу Александра Вучића „Будућност Србије“ 19. априла у Београду. Ово је званични документ. Не за сендвич, не за једну или две црвене већ за просечну зараду, која је у том тренутку износила око 70.000 динара. Сви који су били довезени да кличу Александру били су награђени за тај један дан просечном зарадом у Првом Партизану – рекла је Тепић.

Тепић је на крају прочитала и информације које је добила пре почетка конференције, од забринутих грађана Шида, који су је замолили да постави два питања Александру Вучићу.

– Грађани Шида најпре су упитали председника “каква је то огромна парцела у неспосредној околини Шида, уз границу са Хрватском, налик оној за узгој “органског парадајза” у Јовањици, на којој је такође енорман утрошак, односно потрошња електричне енергије? Друго питање однослило се на здравствено стање градоначелника Шида после ових информација, као и, да ли га је и ко обилазио након операције у болници Бежанијска коса – питала је Тепић.

Она се захвалила анонимним узбуњивачима из наменске, људима из војске и полиције, али и одговорним људима из министарства трговине и туризма, коју су, како је навела, помогли да се кључно министарство трговине, министра Расима Љајића, извуче на површину, с обзиром да је било кључно у доношењу одлука за извоз наоружања и војне опреме.

Тепић је такође подсетила да из недеље у недељу износи информације о трговини оружјем, о Слободану Тешићу, а да председник Србије Александар Вучић и тужилаштво ћуте.

– Расим Љајић има кључну улогу у давању сагласности за извоз наоружања. Због чега је Тешић повлашћен од стране Љајића? Због чега је Тешић повлашћен да се његови захтеви решавају по хитном поступку? Због чега се крије да се пакет сагласности може обезбедити за 120 хиљада евра, и шта је Љајићево министарство урадило да се испрати ток ове робе. Џаба се вадио кад је његово министарство кључно за дозволу извоза – рекла је Тепић.