Прочитај ми чланак

Скупштина: Мариника изнела нове доказе против Вучића – угрозио безбедност Србије!

0

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић упитала је председника Србије Александра Вучића да ли је влада Србије у случајевима уговарања посла са фирмама Слободана Тешића налагала Војсци Србије да са својих стокова скида потребну количину оружја за те фирме када фабрике наменске индустрије нису имале довољне количине оружја.

Тепић, која је и посланица, је новинарима у Скупштини Србије казала да је СДПР продавао оружје преко Тешићеве фирме „Карсо“ у периоду када је Александар Вучић био министар одбране.

„Вучић избегава и да одговори на моја питања због чега је као министар одбране 2013. године убацио у државну делегацију спонзора Српске напредне странке и трговца оружјем Слободана Тешића“, изјавила је Тепић и додала да се Тешић тада налазио на црној листи УН.

Она је упитала и министра спољних послова Ивицу Дачића да ли Слободан Тешић још има дипломатски пасош јер му је претходни, како је рекла, истекао недавно, као и да ли Тешићева ћерка Данијела још ради у Министарству спољних послова.

Тепић је истакла да Вучић избегава да одговори на питање и зашто се на свечаној вечери састао са Тешићем и „водјом либијске Ал Каиде“ Кхалид Ал Шарифом којег УН оптужују за, како је навела, бројне терористичке нападе у свету.

 

Она је рекла да „вођа либијског огранка Ал Каиде“ има уговор са Тешићевом фирмом о „великој количини детонатора“ и да се на два уговора појављују фирме, како је истакла, Слободана Тешића „Партизан армс“ и „Карсо“.

„То је заправо једна хоботница фирми Слободана Тешића које су се стапале једна у другу“, оценила је Тепић.

Додала је и да су се Тешићеве фирме, које су се појављивале на појединачним уговорима, преименовале у „Техноглобал“ и „Партизан тех“.

„Када рашчланите ову хоботницу, ви видите да су све оне биле појединачно повезиване за трговину оружјем“, изјавила је Тепић.

Она је поново упитала председника Србије зашто су отети радници српске амбасаде у Либији који су потом убијени, а за које је сам председник Србије, како је рекла, изјавио да је њихова отмица повезана са трговином оружјем.

Тепић је казала да је тужилаштво до сада могло да покрене поступак испитивања свих наведених ствари.

„Овде чак нису важни ни сами уговори као такви, већ имате школски пример трговине утицајем“, рекла је Тепић и навела као пример када „татина фирма или фирма коју тата заступа не може да обавља посао без сагласности министарства које води син“.

Тепић је реагујући на одговор председника Србије да није имао састанак са директором фирме ГиМ Гораном Тодоровићем казала да се њих двојица нису састали у згради РТС, али да је до тог састанка дошло и да је трајао 15 минута.

               ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!