Прочитај ми чланак

Скупштина: Кривична пријава против Александра Вучића, Маје Гојковић и Ане Брнабић

0

Саша Радуловић је на конференцији за новинаре у Народној скупштини рекао да се ДЈБ бори за "суверену Србију слободних и достојанствених људи, за владавина права, да закон и Устав важе за све грађане, и за земљу из којих не беже деца већ у којој се лепо и радо живи".

„Упркос томе што су намештени избори морамо се изборити за суверену Србију. Ово је маратон, није спринт, ваља нам истрајати у тој борби“, казао је Радуловић и додао да ДЈБ „не припада ни бившој ни садашњој власти и да није изданак ниједне слузбе безбедности“.

Он је рекао да се ДЈБ залаже за борбу против глобализма који је оличен између осталог и у Европској унији наводећи да је ЕУ „бирократска творевина која постоји у три града у Европи: Бриселу, Стразбуру и Франкфурту, где је седисте Европске централне банке која контролисе све токове новца“.

„ЕУ неће преживети овај мандат ЕУ парламента. ЕУ није Европа, то је глобалистички пројекат који поробљава народе Европе у складу са агенцијом глобализма. Не верујемо у ЕУ која ради у интересу банака и великих корпоративних корпорација“, рекао је Радуловић.

Радуловић је рекао да је ДЈБ цланица европске групације суверенистичких странака које се боре за Европу суверених дрзава, а против ЕУ.

Према његовим речима садашња власт, као и бивша власт и бивше Владе, „који су и једни и други пљачкали Србију“, измеду глобализма и суверенизма гурнули су Србију на погрешну страну историје на којој никада није била, „ка глобализму Немачке, ЕУ и Кине а против земаља које се боре против глобализма као што су САД и Велика Британија“.

Радуловић је навео да се против глобализма бори и Русија.

На питање новинара да прокоментарише одлуку Уставног суда да је ванредно стање у Србији проглашено у складу са Уставом, што ДЈБ тврди да није, Радуловић је рекао да је овај покрет поднео кривичне пријаве против председника Србије, против председнице Народне скупштине, као и председнице Владе Србије, против републичког јавног тужиоца и председника Уставног суда.

Он је рекао да није имао велика очекивања око исхода ових пријава али да ДЈБ жели да „остави траг у свим званичним институцијама система“ о времену у коме живимо.

„И пошто ничија није горела до зоре, доћиће до промене ове власти и сви ће морати да одговарају. Устав је превелика ствар да би се то само заборавило“, казао је Радуловић.