Прочитај ми чланак

Скупштина – Костић открио: Напредњаци раде у корист Албанаца, Хрвата и НАТО

0

Претходних дана смо били сведоци да поједини амбасадори и народни посланици износе ставове који су у супротности са државним ставовима и који наносе штету међународном угледу Србије, па основано постављамо питање да ли су они плаћени од неких држава да урушавају уставоправни поредак Републике Србије?

Пре неки дан је народни посланик СНС-а и професор на Факултету за безбедност Зоран Драгишић рекао да „Русија води рат против Србије и да жели да отвори сукобе на Балкану“. Да ли је ова изјава народног посланика СНС-а у складу са државном политиком и да ли он има доказе за то? Ако није, постављамо питање руководству СНС-а одакле право народном посланику да износи ове ствари у јавност и да ствара предуслове за грађанске сукобе између људи различитих политичких ставова. Ако има доказе за ове своје тврдње, нека их објави, а ако нема, сматрамо да за распиривање међунационалне мржње треба политички и кривично да одговара.

Такође, и садашња амбасадорка Србије у Хрватској Јелена Милић која је отворени НАТО лобиста јер је председник Центра за евроатланске студије, пре два дана одлази на промоцију књиге Мате Гранића „Дипломатска олуја“ и својим присуством даје легитимитет за акције хрватске војске 1995. године. Мате Гранић је иначе био министар спољних послова за време злочиначке акције „Олуја“ у којој је са вековних огњишта у Хрватској протерано 250.000 Срба. Поставља се питање да ли Јелена Милић штити интересе Србије или лобира за интересе Хрватске са своје плаћене функције амбасадора Србије у Загребу?

Српски покрет Двери поставља питање председнику Србије, Влади Србије и Министарству спољних послова, ко овим људима дозвољава да ово раде и да ли они својом соло политиком ремете ионако тежак положај Републике Србије на спољнополитичком и унутрашњем плану?

Пошто је председник Србије недавно изјавио да у Србији никада није било више страних шпијуна, тражимо да безбедносне службе у Србији провере да ли и у државним институцијама Републике Србије и међу министрима има службеника који раде за стране државе и за стране безбедносне службе, а против националних интереса Републике Србије.

Ако службе имају таква сазнања, а вероватно да имају, Српски покрет Двери сматра да је због угрожености суверенитета Србије преко спољних и унутрашњих чинилаца, право време да Скупштина Србије усвоји Закон о агентима страног утицаја користећи праксу из законодавстава Руске Федерације и САД.

На тај начин би државни органи и бирачи у Србији могли да сазнају који државни службеници и невладине организације имају рачуне и некретнине ван Србије и од кога примају финансијска средстава за своје активности у Србији. То би сигурно довело до јасније свести код бирача коме могу да дају своје поверење за вођење државе.

Сматрамо да је ово благотворно за будућност и просперитет Србије и да не би било добро да се ти агенти страног утицаја открију тек онда када крену да урушавају уставо-правни поредак Србије у некој новој обојеној револуцији којих смо се у последњих двадесетак година нагледали и код нас и у многим државама Европе и света. 

мр Иван Костић 

Народни посланик
Потпредседник Двери