Прочитај ми чланак

Скупштина – Кнежевић открио: Ево како поклоња Мило самоме себи 1,5 милиона евра!?

0

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је у четвртак у Скупштини ЦГ да предлог закона о ургентним мјерама подршке грађанима ЦГ је „доказ неспособности режима да се избори са економским цунамијем који је задесио Црну Гору“.

Позив актуелног режима на јединство је оцијенио као лицемјеран чин, јер у међувремену режим хапси лидере ДФ-а, прогони грађане противзаконито и противуставно, те хапси Митрополита Амфилохија.

Кнежевић је рекао да је он четири мјесеца у кућном притвору, да је Небојша Медојевић већ 40 дана у карантину и да је хапшен са супругом пред камерама као да је криминалац.

„Кад нудите десну руку, у лијевој држите пајсер, косијер или лисице и што би рекао Пантелија Топаловић: Жао ми је што сте моји, а не дјеца неког мог непријатеља“, истакао је Кнежевић.

Он је додао да ће ДФ подржати закон само под условом да се формира независни орган којим би руководио неко из опозиције.

„Да вас питам, можете ли ми дати неку признаницу или неки извод колико је Мило Ђукановић помогао државу у борби против заразе? Колико су Ацо Ђукановић, Блажо Ђуканови, Един Коларевић помогли државу у борби против заразе? Нула центи. Дајте ми један еуро да је породица Ђукановић помогла државу“, јасан је Кнежевић.

„Више су грађани од своје сиротиње скупили за борбу против заразе него Европска унија, НАТО и сви ваши тајкуни. Колико је донирао Бемакс; колико је донирао Воли који је за недјељу дана достигао четворомјесечни профит; колико је донирао Глосариј, који је куповао један респиратор за 19 000 евра, док је Харис Брчвак куповао за 5 000 евра„, додао је лидер ДНП-а.

У оквиру своје дискусије Милан Кнежевић је истакао и да се у тренутку док грађани сакупљају по 1 евро преко СМС порука амбасадорки ЦГ у Дубаију Душанки Јекнић уплаћује 1,5 милиона евра за адаптацију изложбеног павиљона у том граду.

Кнежевић је, такође, истакао да је нелогично да се пезионери из Ломбардије позивају на море у Црну Гору, док народ са Сјевера ЦГ већином није ни видио море.