Прочитај ми чланак

Скупштина: Кнежевић открио да Јарцотлачитељ рекетира Црну Гору и уцењује премијера

0

Предсједник Демократске народне партије, један од лидера Демократског фронта и посланик у Скупштини Милан Кнежевић поручио је јуче, у четвртак 10. јуна, да је Жељко Ивановић, један од власника “Вијести” запослио пола своје редакције у Влади.

Офшор патријарх, Јарцотлачитељ из руских кула, Дим од боље да не кажем чега, партнер Душка Марковића у базену комплекса Верде, десни брк Милана Роћена, сувласник Вијести, Жељко Ивановић, у свом маниру доказане морално медијске клоаке у својим тупавим метафорама никако да објасни откуд оволико кадрова његовог концерна у Влади Здравка Кривокапића, иако је свима познато да ни он ни Мишко Перовић нису учествовали на изборима.

Да кренемо редом:

Сергеј Секуловић ( аналитичар на Јутарњем програму ТВ Вијести тренутно на позицији министра);
Борис Марић ( аналитичар на Јутарњем програму и Дневнику ТВ Вијести тренутно на позицији савјетника Сергеја Секуловића);
Ирена Радовић ( спољња сарадница концерна Вијести тренутно на позицији директора ИРФ-а);
Мила Касалица ( колумниста НД Вијести тренутно на позицији државног секретара у Министарству за капиталне инвестиције);
Милорад Милошевић ( новинар НД Вијести тренутно ангажован као истражитељ у Министарству за капиталне инвестиције);
Ананије Јовановић ( водитељ на Дневнику ТВ Вијести тренутно на позицији шефа Владиног бироа за информисање);
Јелена Ћорлука ( водитељка на Дневнику ТВ Вијести тренутно у склапању аранжмана са Сергејем Секуловићем);
Ивана Гудовић ( замјеница Срдана Косовића – Аутокефалца тренутно у склапању аранжмана са министром финансија Милојком Мицкеyем Спајићем).

Он је подијелио и информацију за коју каже да вјерује да је тачна – да је премијера Здравка Кривокапића док је био у Патријаршији позвао телефоном и Ивановић како би га упозорио да не смије потписати Темељни уговор са Српском Православном Црквом.

Кнежевић је истакао да нема разлике између Прве и Друге породице, и изнио низ података о томе колико је Ивановићу било „тешко“ да привређује за вријеме док је на власти био режим ДПС-а.

“Прва Мила Ђукановића и друга концерна Вијести Мишка Перовића и Жељка Ивановића која од 30. августа покушава екстремно и силистички да преузме позиције прве фамилије и одређује све могуће процесе у Влади Кривокапића”, навео је он.

Кнежевић је оптужио Вијести да ламентирају над новцем и новим рекетима остварују нове профите.

Он је поручио да их неће рекетирати и да неће дозволити да преузму РТЦГ, те да када се буде преиспитивало поријекло имовине да ће се заједно са имовином Мила Ђукановића, преиспитивати и Ивановићева имовина.

“Он је бивши новинар Радоја Дакића, који је држао јарца мислећи да је коза. Душко Марковић му је репорграмирао милион и по дугова за порезе. Нас неће рекетирати и нећемо му дозволити да преузме РТЦГ. Нема разлика између прве и друге фамилије осим по амбицијама по лоповлуку”, рекао је Кнежевић, током скупштинске расправе о приједлогу за избор чланова Јавног сервиса РТЦГ.