Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА: Глишић – Због СНС смо робови; Мартиновић: Глишић је комуниста (ВИДЕО)

0

Шеф посланика СНС Александар Мартиновић и самостални посланик Владан Глишић, полемисали су у суботу у Скупштини Србије, где је у току расправа Предлога закона о министарствима о Србима који живе ван земље.

Глишић је рекао да неће подржати Предлог закона о министарствима, не зато што је опозициони посланик, већ због тога што нема министарства за дијаспору. Он је похвалио то што ће влада у будућности имати министарство за бригу о породици и демографији и министарство за бригу о селу, али је навео да је за побољшање ситуације у тим областима потребна коренита промена друштва.

“Не можемо живети у једном моделу радикалног потрошачког друштва, суровог колонијализма који има све најрадикланије облике уништавања нашег друштва који ми подржавамо, тако што сваког страног инвеститора дочекујемо као робовласника”, рекао је Глишић.

Он сматра да није нормално то што Србија нема институационални оквир за комуникацију са дијаспором, захваљујући којој милијарде евра или долара долазе у земљу.

Мартиновић је, са друге стране, рекао да га мало чуди вокабулар који користи Глишић, јер је то вокабулар Комунистичке партије, односно Коминтерне.

“Колонијализам, крупни капитал и тако даље, то је језик којим се говорило пре 50, 70 или 80 година”, рекао је Мартиновић.

Он га је пријатељски посаветовао да се клони те терминологије којом се користила и Демократска странка, наводећи да је то терминологија оних који су политички пропали.

“Не да нису успели на изборима, него су збрисани с политичке сцене Србије зато што су убеђивали грађане да не виде оно сто заиста постоји. Вучић отвори једну фабрику, а они кажу: ма, то није ништа. Отвори десет, а они кажу: ма, то није ништа….”, рекао је Мартиновић и додао да је председник Александар Вучић много тога урадио за Србе у дијаспори и да је после дугог низа година поново вратио у спектар политичког интересовања положај српског народа у Хрватској, БиХ, Црној Гори…