Прочитај ми чланак

Скупштина – Двери: Више десетина хиљада илегалних миграната ушло у Србију! ВИДЕО

0

Посланичка група СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ — ПАТРИОТСКИ БЛОК предложила је да Народна скупштина усвоји препоруке Влади Србије за нову спољну политику, јер је донедавно актуелни пут Србије у ЕУ после 22 године пропао.

Препоруке се односе на очување КиМ у саставу Србије, бригу о Србима у региону и расејању, прекид штетних преговара са ЕУ и почетак нових у форми билатералне сарадње са ЕУ у обостраном интересу, заинтересованост за учешће у Европској економској заједници без политичких условљавања, стратешку сарадњу са Русијом и Кином, посебну сарадњу са свим европским државама које нису признале лажну државу Косово, као и свим другим европским државама са којима имамо традиционално добру економску сарадњу. У препорукама стоји да Србија треба да буде отворена и за сарадњу са Евроазијском унијом, земљама БРИКС-а, Шангајском организацијом за сарадњу, као и разним средњо-европским иницијативама које држе до хришћанских, традиционалних и породичних вредности.

Такође смо предложили да Народна скупштина усвоји Резолуцију о војној и политичкој неутралности, као и две веома битне декларације — о српском мини-шенгену и новој мигрантској политици. У Резолуцији се тражи преиспитивање свих споразума са НАТО-ом, као и војна и политичка неутралност која би обавезивала сваку будућу Владу Србије да о било каквом даљем путу Србије у ЕУ или НАТО мора најпре да се питају грађани на референдуму.

 

Предложили смо нови облик интеграција између Србије, Републике Српске и Црне Горе у форми српског мини-шенгена по угледу на Скандинавску унију, што би подразумевало царинску и економску унију, заједничко тржиште и сарадњу у областима просвете, науке, екологије, културе…

 

У другој фази ове интеграције и балкански мини-шенген треба понудити и Босни и Херцеговини и Северној Македонији, што би водило ка формирању Балканског савета и Балканског савета министара, а све по угледу на скандинавски модел.

Коначно, Декларација о новој мигрантској политици тражи промену досадашњег приступа мигрантској кризи, много јачу контролу наших државних граница, прекид даљих прављења мигрантских центара у Србији и строгу забран, кажњавање и депортацију због противзаконитог уласка на нашу територију, јер се у актуелним мигрантским кретањима више не ради о ратним избеглицама већ о војно способним младим људима без идентитета и личних докумената од 16-30 година.