Прочитај ми чланак

Скупштина – добио информације: Живковић открио шта све воли Вучић да попије

0

Лидер Нове странке Зоран Живковић оценио је у Београду да је фарса одлука Агенције Србије за борбу против корупције да нема услова за покретање поступка против оца министра унутрашњих послова Бранка Стефановића јер никада није био формално запослен у фирми ГИМ која тргује оружјем.

У понедељак, 09. децембра, на конференцији за новинаре у Скупштини Србије, Живковић је рекао да ипак има много разлога да се поступак спроведе и да је одлука Агенције само последица чињенице да не постоји формална веза, на папиру, између ГИМ-а и Стефановића.

„То значи да неко може да дође са улице, да нема никакав папир и никакав уговор, да натера некога у јавном предузећу да њему блиским особама да нешто што кошта 100 динара по цени од 50 динара, или да му одложи неко плаћање, и агенција ће виспрено да закључи да нема услова, и да прекине даље истраживање. А наравно да има пуно разлога за то“, рекао је Живковић.

Он је рекао да је „друга данашња фарса“ одлука члана Председништва СНС Милоша Вучевића да поднесе кривичну пријаву против председника Србије и СНС Александра Вучића и његовог брата Андреја због афере са узгајањем марихуане „Јовањица“.

„То је тек фарса пар екселанс. Посебно јер се он већ представио као адвокат одбране браће Вучић, што фарсу диже на виши ниво. То је бесмислен игроказ“, рекао је он.

Живковић је истакао да је узбуњивач из Крушика Александар Обрадовић и даље у кућном притвору у Ваљеву и оценио да он мора да буде пуштен што пре.

„Нема разлога да више буде у притвору. Ако је урадио било шта, то је требало већ да буде обрађено и да он или буде пуштен или да пређе у неку другу врсту притвора“, рекао је Живковић.

Живковић је, говорећи о Александру Вучићу, присутне упознао и шта Председник Србије воли да пије од алкохолних пића: Вињак 5, разна врста вина,

Коментаришући акцију лидера Покрета Двери Бошка Обрадовића и покушај упада у Скупштину Србије, Живковић је рекао да је Обрадовић већ пет пута покушавао да негде уђе, али да је све то било неуспешно.

„Два пута је куцао на врата РТС-а, једном у Председништву, једном у седишту полиције и сада ово. И све је било неуспешно. И дало је, бојим се, мотив да одговор режима буде бруталан. Али они не би могли то да говоре да није било повода које је дао Обрадовић“, рекао је он.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!