Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА: Да ли је Мирослав Алексић опсовао Маринику Тепић?

0

Трзавице на релацији Странка слободе и правде - Народна странка не престају. Нови повод за расправу јесте да ли је председник посланичког клуба НС Мирослав Алексић опсовао потпредседницу ССП Маринику Тепић на конститутивној седници Скупштине Србије.

Судећи према информацијама које су дошле до јавности, проблем је настао око распореда седења у парламенту. Детаље целог случаја јавност је могла да сазна из интервјуа лидера ССП Драгана Ђиласа за портал Директно. Посланичка група Уједињени, наводно, има „најбоља“ места јер су стално у кадру РТС.

Зато је део опозиције сео на ова места и ту је настао проблем, а како кажу из ССП председавајући посланичке групе народне странке Мирослав Алексић је том приликом опсовао председавајућу Уједињених Маринику Тепић.

На питање да ли је истина да је Мариника Тепић питала колеге зашто су сели на места намењена Уједињенима, а да је онда председник једне посланичке групе опсовао, лидер ССП Драган Ђилас је у интервјуу за портал Директно одговорио:

„Да ли заиста мислите да је било коме у Србији битно где ко седи у парламенту? Нама из ССП-а није. Зато смо и сели тамо где је било места. А што се тиче речника који је користио г. Алексић, он није био примерен, посебно не према једној дами““, рекао је Ђилас и на тај начин потврдио да је Алексић опсовао Тепић.

Реагујући на овај интервју потпредседник Народне странке Владимир Гајић је на Твитеру све негирао.

„Мики Алексић није опсовао Маринику. Није се десило. То је чиста лаж“.

Затим је уследио одговор Маринике Тепић:

„Г-дине Гајићу, десило се и истина је. То што Ви нисте чули, јер седите у последњој клупи пет редова даље, не мења ствар. Речи којима ми се обратио Мики Алексић пред више сведока, испод су сваког нивоа. Посебно што смо нас двоје увек добро сарађивали. Верујем да ћемо и убудуће.

Алексић, пак, у изјави за Нова.рс, каже да то није истина.

„Ово је лаж невероватна. Пет људи је седело око нас“, каже Алексић и даље објашњава:

„Листа Уједињени за победу Србије, добила је блок у којем ће седети у скупштини, али у оквиру тога не постоји распоред где ко седи. На консултацијама пре конститутивне седнице Мариника је тражила да не седи поред Народне и Демократске странке, већ тамо где седе посланици са листе Морамо. Питала је то и мене лично, ја сам позвао Небојшу Зеленовића и Радомира Лазовића и они су пристали без проблема. Међутим, она ме је увече звала и рекла да одустаје од тога. На дан седнице посланици ДС и ми смо стигли око 9.30 и сели смо тако како смо сели. Уједињени су дошли последњи и Мариника ми је тад пришла и рекла „Еј ћао, ај сад сви померање за два места“. Рекао сам да не разумем о чему прича, а она ми је рекла да је парламентарна пракса да највећа посланичка група бира где седи.

И ту је дошло до расправе у којем су се и једно и друго како каже Алексић послужили жаргонским реченицама.

Међутим, тврди потпредседник НС, није изговорио оно што се наводи у режимским медијима.

„Мени је ово скандал заиста, да се ми на овај начин бавимо једни другима, уместо режимом. Најмање је битно ко где седи, важно је ко шта прича и ко се бори против власти“.