Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА: Црна Гора расписала потерницу за Светим Савом и Стефаном Немањом!?

0

У скупштини Црне Горе, данас, 29 јула у току је била расправа о Годишњем извјештају Националног механизма за превенцију тортуре за 2018. годину. Том приликом, у име опозиционог Демократског фронта јавио се народни посланик, Милан Кнежевић, познати борац за права Срба и демократију у Црној Гори.

У свом излагању он је жестоко критикивао режим одмах поентирајући на почетку своје расправе:

„Како почети дискусију овој тачки дневног реда, а не присетити се прошлонедељне конференције за штампу крема полиције Црне Горе коју су предводили Веселин Вељовић и Зоран Лазовић на којој смо чули генијалне изјаве – Веселин Вељовић је расписао потерницу за Светим Савом и Светим Немањом посручивши да ће бити ухапшени истог тренутка када се појаве у Црну Гору, а како Зоран Пажин и Државно тужилаштво фалсификује Интерполове потернице не би ме зачудило да је послато већ читавом европском Интерполу документација за Светога Саву и Стефана Немању како би се светосавски култ угасио у Црној Гори”.

Своје тврдње Кнежевић је образложио тиме да се Веселин Вељовић већ за тако нешто квалификовао јер се истакао у разбијању опозиционих протеста када је показао да нема никакав проблем да за тили час се из полицијске преобуче се у криминалну униформу, стави фантомку на главу и крене да разбија демонстрације, као што је то радио и 24 октобра 2018.

А затим је још додао:

„На тој конференцији чули смо и видели први пут ту мистичну личиност, Зоранас Лазовића, који се спрдао са народом у Црној Гори. Упитан за богаство – откуд му Бентли од 270 хиљада евара, а бивши је службеник УДБЕ који може да има пензију од 500 до 600 евра – он одговара да је његово највећа богаство 12-ро унучади. Тако сам ја дошао до закључка да су му Бентли купили унучади.”
Кнежевић је у свом излагању даље подсетио јавност на бахато понашање деце неких режимских функционере, те је у том контексту запитао:

„Да ли ће да одговарају она деца која су учествовала у линчу навијача Црвене звезде? Да ли ће одговарати деца Лазовића, Голубовића, Привредне коморе, Бемакса, Генекса и свих осталих? Да ли су суспендовани? Да ли су кажњени због оног што су урадили шаљући поруку читавој Црној Гори да је забрањено у Подгорици навијати за Црвену звезду? Да ли ће да одговора неко од њих?”
Посланик Демократског фронта Кнежевић, своју расправу, у Скупштини Црне Горе, о Годишњем извјештају Националног механизма за превенцију тортуре за 2018. годину је на крају завршио са упознавањем јавности какве су прилике у црногорским затворима, које је лично упознао док је у њима робијао као политички затвореник.

А какве су услови у затворима Црне Горе погледајте у видео прилогу горе.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!