Прочитај ми чланак

Скупштина – Брнабић Вукадиновићу: Минихидроелектране су добре, а афера Крушик лаж

0

Премијерка Србије Ана Брнабић је поручила у Скупштини Србије да Влада више неће одговарати на питања о фабрикованим аферама, коментаришући питање Ђорђа Вукадиновића да ли извозом оружја треба да се баве државни произвођачи и да ли треба да се уведе мориторијум на приватне фирме које се тиме баве.

Одговарајући на питање Вукадиновића о новим прописима за мини-хидроелектране, Брнабић је рекла да разуме потребу за заштитом животне средине, али да мисли да се у Србији иде у крајност и да се политизују теме које немају везе са политиком, попут тога ко је дозволио изгрању малих хидроелектрана, и да се тако дошло до идеје да их потпуно треба забранити.

„То је потпуно бесмислено. У 2018. је повећана производња енергије у хидроелектранама, пре свега у мини хидроелектранама. Земље које много више брину о животној средини настављају да граде мини хидроелектране“, казала је Брнабић.

Вукадиновић је питао и које су шансе да се обезбеди терапија најновијом генерацијом лекова за оболеле од мултиплексклерозе, а премијерка је одговорила да је погледала статистику и да постоје два проблема – „лечи се само 13 одсто од укупног броја оболелих, а друга је да је терапија веома, веома, веома скупа“.

Она је навела да се од 2009. године број пацијената који се лечи повећао за два и по пута и додала да се преговара са произвођачима да се уведу неке иновативне терапије.

Вукадиновић је истакао да поштује напоре који се чине, али да када би се одустало од изградње стадиона било би више новца за лечење, на шта је министар здравља Златибор Лончар рекао је да је та идеја за некога вероватно оправдана, али да у свету не постоји земља која сав новац троши на лечење.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!