Прочитај ми чланак

Скупштина – Бошко се обратио народу: Живимо у веома тешком тренутку у Србији!

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић који други дан штрајкује глађу испред Скупштине Србије рекао је да је реч о гандијевском покушају да смири тензије у друштву, и истакао да нигде на свету власт не штрајкује против опозиције, као што је то случај у Србији.

“Мој предлог за другу страну је да седнемо за преговарачки сто и да видимо како да решимо политичку кризу. Предлажем да избори буду одложени на шест месеци, да дође прелазна, техничка влада и да онда ми који бојкотујемо изборе изађемо на њих. Ако је Вучић сигуран да има толику подршку, онда му ово није проблем”, рекао је Обрадовић на степенцама Народне скупштине.

Он је додао да се наставља се антиуставни изборни процес, и поручио опозицији да се концентрише на бојкот јер само активном бојкот кампањом можем да издејствује његово одлагање.

“Остајем овде и настављам штрајк глађу. Нисам овде да извршим самоубиство већ да укажем да се ствари не одвијају у правом смеру и да атмосфера није нормална. Ступио сам у штрајк глађу инспирисан одлуком професора Миладина Шеврлића који жели да укаже да се под велом тајне овде спроводи признавање Косова. Ако може мој колега у годинама да жртвује своје здравље, да се солидарише, Косово мора да буде стална тема скупштинског заседања”, рекао је Обрадовић.

Испред Скупштине су и посланици Српске напредне странке Александар Мартиновић и Сандра Божић, који такође не одустају од штрајка.