Скупштина – Бошко: Распад СНС-а, сукоб министра Стефановића са Андрејем Вучићем

0

„Сви који су потцењивали Небојшу Стефановића и називали га по некадашњем радикалском надимку "Слина" – озбиљно су погрешили. Он јесте прешао пут од "Небојше из Београда", првог српског бота, преко Вучићевог потрчка и девојке за све до страначког војника вишег нивоа, али се у међувремену озбиљно осамосталио и ојачао, толико да ни Александар ни Андреј Вучић сада не могу лако да га елиминишу”, на конференцији за медије рекао је председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић, а затим додао:

Небојша Стефановић у овом тренутку представља државу у држави због свог положаја у МУП-у, Влади, Савету за националну безбедност и Бироу за координацију свих служби безбедности, али је посебно битан и јак јер је задржао и позицију председника Градског одбора Српске напредне странке у Београду, што представља велики трн у оку Андреја Вучића и његовог клана. Користећи све своје моћне функције Небојша Стефановић тргује утицајем. У ову своју екипу је увукао, пре свега, оца и брата – Бранка Стефановића, трговца оружјем, и Немању Стефановића, некадашњег сувласника дневног листа „Правда“ заједно са Југославом Петковићем, садашњим директором СДПР-а, који су упропастили и угасили, са милионским губицима који су остали.

„Стефановићев клан“ у Београду уопште није наиван и на различитим пословима обрће милионе. Према сазнањима Антикорупцијског тима Српског покрета Двери, „Стефановићев клан“ се за разлику од других кланова у СНС не бави трговином дрогом, али зато се бави трговином оружјем, зидањем зграда и трговином некретнинама у Београду, као и луксузним ресторанима, апартманима и хотелима. Чланови „Стефановићевог клана“ су: Горан Папић, заменик начелника СБПОК-а, Александар Папић, контроверзни бизнисмен, Милосав Миличковић, државни секретар МУП-а и вођа „раковичког клана“ који тамо постоји још из времена бивше власти, као и Дмитар Ђуровић, бивши директор „Коридора Србије“, још један од кумова Небојше Стефановића, кога је режимски дневни лист „Српски телеграф“ недавно означио као „СНС тајкуна“ непознатог порекла имовине. Ова четворица чланова „Стефановићевог клана“ су задужени за сектор изградње зграда и трговину некретнинама у Београду, посебно на Звездари, Врачару и Раковици, као и куповином хотела у Врњачкој Бањи и апартмана на Копаонику. Дмитар Ђуровић се доводи у везу и са куповином имања и грађењем апартмана у Грчкој, што се опет повезује са грчком компанијом „Актор“ која је била ангажована на изградњи коридора 10 и упркос бројним пропустима у извођењу радова уживала велику милост бившег директора „Коридора Србије“.

Како потврђује и „Српски телеграф“, питајући Дмитра Ђуровића „одакле ти толики милиони“, Ђуровић је власник луксузне хацијенде у Сопоту која вреди 2 милиона евра, а чланови његове породице читаве зграде поред храма Светог Саве на Врачару у вредности од 30 милиона евра, а да за све то нема доказа о пореклу имовине. С правом се поставља питање како је Ђуровић све ово стекао за време власти СНС и његовог кума Небојше Стефановића са директорском платом у „Коридорима Србије“ и сумњивом дипломом приватног Факултета за услужни биснис из Новог Сада.

Фељтон посвећен Дмитру Ђуровићу, куму министра полиције и једном од најважнијих личности Стефановићевг клана, који је у три наставка излазио у „Српском телеграфу“ (25-26-27. новембар 2019) – јасна је порука супарничког клана Александра и Андреја Вучића да су се Небојша Стефановић и његов клан у Београду превише осамосталили и опустили. Фељтон је напрасно прекинут после трећег наставка, упркос најави на крају текста да ће се наставити, истога дана када сам на Твитеру објавио овај сукоб између два СНС клана који се одвија на страницама режимског гласила.

Посебан сектор унутар Стефановићевог клана чине трговци оружјем: Бранко Стефановић, министров отац, Горан Тодоровић, власник фирме „ГИМ“ и сувласник више фирми са Бранком Стефановићем, Југослав Петковић, директор јавног предузећа „Југоимпорт СДПР-а“ и Младен Петковић, бивши директор „Крушика“ из Ваљева и садашњи директор „Застава оружја“ из Крагујевца”.

А шта је још на споменутој конференцији за медије рекао један од лидера опозиционог Савеза за Србију погледајте у видео клипу горе, па сами о свему донесите суд.