Прочитај ми чланак

Скупштина – Бошко открио велику аферу: Шкакљиви детаљи у вези Дачића и Сузане!

0

„У свим државама света постоје људи на државним функцијама који злоупотребљавају свој положај и баве се коруптивним радњама. Али у ретко којој демократској земљи тужилаштво и судови ћуте када се такве криминалне афере открију”, рекао је данас, у среду 20.11.209, на конференцији за штампу, у холу Народне Скупштине Србије, председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић.

Обрадовић је поставио и 10 питања Загорки Доловац, републичком јавном тужиоцу, и Младену Ненадићу, Тужиоцу за организовани криминал:

 

Да ли ће и када Тужилаштво да покрене истражни поступак и испита наводе и доказе које је изнео узбуњивач Александар Обрадовић из Ваљева, а који указују на то да је оружје из „Крушика“ продавано приватној фирми „ГИМ“ по повлашћеним ценама и да је у ту трговину умешан и отац министра полиције?

Да ли је Бранко Стефановић пензионер, власник, сувласник или обичан радник приватне фирме „ГИМ“ која купује оружје по повлашћеним ценама, онај који ГИМ представља на сајмовима, трговац оружјем, произвођач наоружања, купац хотела или нешто друго?

Шта је у то време радник „Телеком Србија“ Бранко Стефановић, отац министра полиције, радио 2017. године у радно време у државној фабрици наменске индустрије „Крушик“ у Ваљеву као члан делегације приватне фирме која тргује оружјем?

Да ли ће и када Тужилаштво да испита пословање фирме „ГИМ“, чије је пословање и остваривање профита и добити нагло кренуло да расте од када је њен власник, Горан Тодоровић, постао сувласник фирме „Унитед БГ“ са Бранком Стефановићем, оцем министра полиције?

Како је могуће да је управо фирма „Унитед БГ“, након што се 2018. године Бранко Стефановић уписао као једини власник фирме, експресно добила дозволу за трговину и производњу оружја, коју издаје МУП на чијем челу је његов син?

Зашто је фирма ГИМ пребацивала новац фирмама „United BG“ и „Wordwide constructions and engineering company“, чији је власник и сувласник Бранко Стефановић и да ли се ради о трговини утицајем?

Да ли је међу фирмама које послују по повлашћеним ценама са „Крушиком“ и „Партизан ТЕК“, која је у власништву Слободана Тешића, једног од финансијера Српске напредне странке, који је 2012. године био гарант кредита који је СНС узела пред изборе у касније пропалој „Универзал банци“?
Да ли је ћерка Слободана Тешића запослена у МУП-у а зет у БИА, и каква је његова улога у трговини оружјем данас?

Да ли је тачно да управо „ГИМ“ и фирме Слободана Тешића спадају у највеће дужнике „Крушика“?
Да ли би Тужилаштво већ испитало зашто се неко појављује у хотелу „Шумадија“ са 300.000 евра у торби да тај неко није отац министра полиције?”.

Бошко Обрадовић је и захтевао да се утврди аутентичност писма саветника председника Србије Сузане Васиљевић министру Ивици Дачићу које се јуче појавило у јавности:

„Ако је ово писмо аутентично, оно отвара нову крупну аферу у владајућој коалицији и најужем окружењу председника Александра Вучића. Ово писмо даје много јаснију слику чиме се заправо бави његов медијски саветник Сузана Васиљевић, која је то исто пре радила за Ивицу Дачића у време док је он био министар унутрашњих послова.

Наиме, не улазећи у то ко је проститутка због које је Ивица Дачић дошао у сукоб са својим тадашњим блиским сарадником и саветником за медије Сузаном Васиљевић, која се данас налази у истој улози код председника СНС Александра Вучића, постављамо следећа питања Ивици Дачићу, Сузани Васиљевић и Александру Вучићу:

Да ли је Сузана Васиљевић за време свог ангажмана у МУП-у заустављала непожељне чланке у новинама и прилоге на телевизији који нису одговарали тадашњем министру полиције Ивици Дачићу, између осталог и штампање „Правде“, тадашњег дневног листа?

Да ли Сузана Васиљевић сада ради исти посао у кабинету Председника Србије?

Да ли је Сузана Васиљевић министру Дачићу заказивала састанке са амбасадорима и министрима других земаља, и да ли то исто данас ради за Вучића?

Да ли је Сузана Васиљевић Дачићу обезбедила подршку Наташе Кандић, Биљане Ковачевић Вучо, НУНС-а, ОЕБС-а и многих других, и да ли је ту исту подршку пребацила и Вучићу по преласку из Дачићевог у Вучићев кабинет?

Зашто је Сузани Васиљевић сада „ужасно криво што је и један једини дан живота провела“ радећи за Дачића и да ли ће се исто тако осећати после рада са Вучићем?

Да ли је Ивица Дачић, по сведочењу Сузане Васиљевић, на место шефа Бироа хтео да постави „бившу проститутку и пословну пратњу коју је упозна у ресторану Qуе пасса“ и да је дотична водила кадровску политику у МУП-у?

Да ли је тачно да је Ивица Дачић Милошу Опарници у Монтевидеу рекао „како је МУП грозна институција и како прави људи због шљама не могу да дођу до изражаја“, са чим се апсолутно слажемо и дан данас?”

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!