Прочитај ми чланак

Скупштина – Бошко: Ево зашто је Вучић завршио на ВМА и зашто прислушкује опозицију

0

„Без обзира да ли је Александар Вучић завршио због срчаних проблема на ВМА, или да би скренуо пажњу са највеће афере у трговини оружјем у којој су уплетени он, Небојша Стефановић, отац Небојше Стефановића и велики донатор СНС, Слободан Тешић, Александар Вучић је на тај начин ударио у зид својих лажи, своје пропаганде и свега оног што траје осам година у Србији, на конференцији за медије у Скупштини Србије рекао је председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић.

Бошко Обрадовић, лидер Двери, упозорио је данас, у понедељак, 18. новембра, јавност, и како је навео, на криминалне кругове у врху власти, а новинарима у Скупштини Србије рекао да је заменик начелника Службе за борбу против организованог криминала Горан Папић који је суспендован и против кога се води дисциплински поступак због бруталног пребијања Дејана Пејовића, наследио Дијану Хркаловић на пословима тајног и противзаконитог прислушкивања опозиционих лидера и новинара, пренеле су Двери.

У саопштењу ове странке наведно је да то било његово задужење од доласка у МУП 2014. године и запослења у Кабинету министра у Одељење за послове безбедности за које су још тада везане афере паралелног незаконитог праћења новинара.

– Тим послом у МУП-у се иначе бави посебан сектор при Управи криминалистичке полиције – ССИМ (Служба за специјалне истражне методе), на чијем челу је Дејан Миленковић звани Багзи, близак сарадник Дијане Хркаловић. Главни задатак ове службе за тајни надзор је праћење и прислушкивање лидера опозиције, новинара и других јавних личности, као и колега из Полиције, а њихов шеф након мистериозног одласка Дијане Хркаловић из МУП-а постао је Стефановићев кум Горан Папић лично. Главни извршилац сада је Никола Кувељић, заменик начелника ОПА (Одељење за посебне акције), које је у међувремену измештено из ССИМ-а и пребачено под Папићеву команду у СБПОК – рекао је Обрадовић.

„Да ли је Дијана Хркаловић променила идентитет“

Лидер Двери поставио је и неколико питања министру полиције Небојши Стефановићу, па га је тако питао да ли је Дијана Хркаловић променила идентитет и где се данас налази, али и зашто против Горана Папића није поднета кривична пријава за брутално пребијање Дејана Пејовића у сред бела дана на улици пред Пејовићевом супругом

– Када ће јавности показати диплому Горана Папића о завршеној средњој школи и факултету? Како је без икакве полицијске школе Горан Папић за мање од четири године напредовао до места заменика начелника СБПОК-а? У каквим кумовским односима су породице Папић и Стефановић, о чему је сведочио Милорад Папић, отац Горана Папића, претећи Дејану Пејовићу: „Знаш ли ти ко је мој син – знаш ли ко му је кум? Министар полиције!“ Зашто је Одељење за посебне акције (ОПА) измештено у СБПОК и стављено под контролу Горана Папића? Да ли се ОПА бави протизаконитим прислушкивањем опозиционих лидера и новинара? Да ли тим незаконитим активностима руководи Никола Кувељић, заменик начелника ОПА, и на основу ког конкурса и резултата претходног рада је он постављен на ову функцију? – упитао је Бошко Обрадовић Стефановића и додао:

– У међувремену сам, користећи јавна овлашћења као народни посланик упутио дописе МУП-у да ми се омогући надзор над законитости примена специјалних метода прислушкивања и праћења у свим службама УКП. Позивајући се на чл. 53 Устава и чл. 6 и 16 Закона о полицији овај захтев да ми се омогући долазак и надзор упутио сам: Владимиру Ребићу, директору Полиције, лији Ходоби, начелнику СБПОК-а, Дејану Ковачевићу, начелнику УКП, Сектору унутрашње контроле МУП-а,Марији Обрадовић, председнику скупштинског одбора за одбрану и унутрашње послове, Игору Бечићу, председнику скупштинског одбора за контролу служби безбедности – казао је лидер Двери.

Обрадовић: Нови криминални кругови у врху власти

– Предмет надзора представља увид у акта која се односе на посебне доказне радње у смислу чл. 161 ЗКП-а, да ли постоје лица према којима су исте одређене, ко су та лица, да ли су испуњени услови за њиховим одређивањем, тј. да ли постоје образложени предлози јавних тужилаца, да ли постоје решења суда за тајним надзором комуникације у смислу чл. 166 ЗКП-а, да ли постоје сачињени дневни извештаји о тајном надзору комуникације и према којим лицима, као и да ли се сам тајни надзор врши преко телекомуникационих предузећа или помоћу посебне опреме? – закључио је Обрадовић.