Прочитај ми чланак

Скупштина: „Беливук, истакнути члан СНС, зна много о убиству Оливера Ивановића“

0

Представник посланичке групе Демократске странке, Срђан Миливојевић, рекао је данас, на седници Скупштине Србије, да очекује да председник Србије Александар Вучић поднети оставку после сведочења Вељка Беливука о везама мафије и врха власти.

„После јучерашњег шокантног сведочења Вељка Беливука, истакнутог члана СНС, о застрашујућим и шокантним везама овог криминалног клана са врхом власти, питам председника Александра Вучића кад ће поднети оставку и зашто није до сад поднео оставку.

Фото: Н.С.

„Ево, прошло је 24 сата и још нема реакције. Немојте само да нам говорите да он има право да се брани и да лаже. Исти члан клана, Иван Лалић, добио је статус сведока сарадника у нагодбу за 18 година затвора. Немојте из тужилаштва да нам одговарају да је право окривљеног да се брани како жели, јер кад је Предраг Колувија упро прстом у храбре полицајце Слободана Миленковића и Душана Митића, по три пута су те полицајце звали на полиграф. Питам тужилаштво кад ће размотрити сведочење Вељка Беливука“, додао је Миливојевић.

Он је питао посланике да ли ће подржати захтев формирање анкетни одбора који би истражио политичку криминалног деловања клана Вељка Беливука.

„Ово сведочење у ком је он поменуо највише државне функционере показује јасну спрегу организованог криминала и врха државе. Поменути су Дарко Глишић, Александар Вулин и сам Александар Вучић, ког ословаљва са шефе. Посебно је важно да тужилаштво помогне да се истражи улога овог клана у разбијању опозиционих демонстрација, застрашивању бирача на локалним изборима, рушењу у Савамали. Да се посебно истражи шта Вељко Беливук зна о насиљу на инаугурацији Александра Вучића 2017. године, а посебно инсистирам да тужилаштво испита Вељка Беливука на све околоности о убиству Оливера Ивановића. Он је рекао да зна доста о томе. Ми нећемо одустати од питања ко је убио Оливера Ивановића, колико год вама било непријатно и колико год гледали у под. Једном ћете морати да погледате истини у очи“, нагласио је Миливојевић.