Прочитај ми чланак

Скупштина – Бакарец попут рођака Едуарда проглашава Србе за терористе! (ВИДЕО)

0

У Скупштини Србије народни посланик Српске напредне странке (СНС), Небојша Бакарец, тражио је да држава предузме низ ригорозних мера против неких лидера опозиције оптуживши их за тероризам:

– Од београдских избора, па на овамо, екстремизам дела опозиције коју предводе Ђилас, Ного, Ђорђевић, мислим Млађан, Дамњан Кнежевић и други постаје све израженији и показује тенденцију трансформације у чист тероризам. Дакле, многобројне претње смрћу, на пример вешањем, су стизале са тих левих и десних екстремистичких страна Александру Вучићу, Ани Брнабић и многим другим представницима власти. Многобројним женама представницима власти су стизале претње силовањем – Ани Брнабић, Ирени Вујовић и другима.

Претње, такође, од 2018. године, насилном променом уставног поретка на улицу, у крви и судовима револуције упереним против носилаца власти су били свакодневни и те претње су упућивали и заговарали Бошко Обрадовић, Јово Бакић, Горан Марковић, Драган Великић, Снежана Чонградин и Сергеј Трифуновић.

Анархија оног покојног савеза за Србију из 2018. и 2019. године је полако данас прерасла, и то смо видели прошле године, у терор. Дакле, ми знамо да је Ђиласов ССП организовао серије вандалских инцидената у Београду. Ђиласовци су прогањали заменика градоначелника Горана Весића испред његовог дома, а онда су на промоцији књиге, где су такође прогањали људе, извршили паљење књига, што су само, како знамо из прошлости, радили 30-их година нацисти, али нацисти су били терористи.

Сетимо се подстицања на терор и таргетирања људи путем насловница НИН-а и „Данас“ и све што сам говорио, а има тога још много више, заиста иде у прилог тврдњи да је део опозиције дебело загазио у тероризам.

Заговорници застарелог академског приступа тероризму морају да буду свесни да се поједине дефиниције тероризма брзо застаревају. Рецимо само кад погледамо успон сајбер тероризма. То још уџбеници који говоре и уче о тероризму нису још успели да забележе.

Већина претњи смрћу Александру Вучићу и члановима његове породице и члановима СНС управо долази анонимно преко друштвених мрежа, а многобројне дефиниције тероризма, навешћу само две, иду у прилог овој тврдњи што говорим. Навешћу само две, једна је дефиниција тероризма од стане УН, која каже – „То су кривична дела почињена са намером да се изазове стање терора у јавности, групе људи, или одређеним особама зарад политичких циљева“, крај. НАТО-ва дефиниција тероризма је „Незаконита употреба или претња силом или насиљем против лица или објеката у покушају принуде или застрашивања владе или друштва зарад остваривања политичких, верских и идеолошких циљева“, крај навода. Тачно то појединци и групе раде у Србији, поготово од 2019. године.

Кључни догађај који свакако указује на тероризам је напад на Скупштину Србије који је трајао од 7. до 14. јула прошле године, значи пуних седам дана. Тај терор и то насиље су били, по мени, класичан покушај државног удара. Тај терор су организовали Ђилас, Ного, Млађан Ђорђевић и Дамњан Кнежевић. Ђиласовски део опозиције је обезбедио пратећу масу, дакле левичари су обезбедили пратећу масу својих присталица, као подршку десним екстремистима. Значи, прве вечери терора, подсетићу вас, било је пет хиљада људи, треће и четврте – три хиљаде, пете – хиљаду, шесте – петсто, седме – двеста и коначно сто. Директор полиције Ребић је тада рекао да се Дамњан Кнежевић и Срђан Ного могу означити као организатори напада на Скупштину, закључио је Бакарец.