Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА – афера „марихуана”: Вулин подноси тужбу против опозиционог посланика

0

Посланик Покрета социјалиста Ðорђе Комленски рекао је јуче, 28.11., да ће председник те странке Александар Вулин поднети тужбу против функционера Народне странке Мирослава Алексића, који је раније данас оптужио Вулина да је посетио добро "Јовањица" где се, како је тада рекао, одвијала производња марихуане

Комленски је рекао да ће Алексић своје тврдње морати да докаже на суду, истичући да је посланик СДС – Народна странка изнео неистине о Вулину и државним органима Србије.

Према речима Комленског, Вулин је као министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања 2015. године промовисао идеју о сезонским пословима и био на имању Јовањица да, како каже, ради свој посао.

– Данас је на један најгори могући начин Алексић покушао да помеша фотографије са нечим са чиме Вулин, нити државни органи, немају било какве везе – рекао је Комленски.

– То би било као кад бих ја оптужио Ðиласа да је он одговоран за то што је његов несуђени шурак Дабовић пао са огромном количином наркотика. Не пада ми на крај памети, али шта друго очекивати од Алексића који је продао све што се продати да – рекао је Комленски.

Упитао је новинаре да ли мисле да би Александар Вулин отишао на имање да је знао да се тамо тако нешто дешава, као што је производња марихуане.

– МУП, како смо чули из медија, има своје разлоге да сумња да је марихуана засађена у последњих 11 месеци. Алекснадар Вулин је тамо био 2015. године. Истрага ће показати да ли се, можда, пуким случајем то десило тад, а оно у шта сам сигуран је да Александар Вулин не би тамо крочио ногом, него би био међу првима који би поднели кривичну пријаву – рекао је Комленски.

Он је додао да је ПС до те мере ригидан када су у питању наркотици да не би гласао ни за легализацију марихуане, осим уколико се не обезбеде строго контролисани услови да се она користи у медицинске сврхе.

Алексић је раније јуче рекао да су пољопривредно добро „Јовањица“ на којем је, каже, пронађена велика количина марихуане посетили министар Александар Вулин и директор Коридора Србије.

Алексић је новинарима у скупштини рекао да је полиција утврдила да је Предраг Колувија, власник пољопривредног добра „Јовањица“ по хапшењу наводно „звао брата председника Србије и да је реч о великом државном послу који власт покушава да затвори хапшењем непосредних извршилаца“.