Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА: Вукадиновић нудио Мартиновићу сендвич, Мартиновић бурно реаговао ВИДЕО

0

Расправа у Скупштини Србије може итекако бити занимљива. Поготово када уђу у дебату опозициони народни посланик Ђорђе Вукадиновић и шеф посланичке клуба СНС, Александра Мартиновића. Послушајте како је то било и у среду 10. јула...

„Оно што је посебно важно и због чега хоћу да кажем и по мало позовем и прозовем колега са друге стране, да просто размисле, макар у себи, ако не јавно, овде да положе рачун, како ће они након свега што су говорили данас овде, након свих критика, увреда, клевета, на рачун пре свега саме институције и њеног првог човека, господина Шабића, како ће сада да гласати, а гласаће и сви знамо да ће гласати за овај извештај?

Дакле, просто ово је један, али нажалост не једини, не први пример вриштеће недоследности, једне, како бих рекао, да не отварамо превелики круг реплика, мада ће их вероватно бити, готово лицемерја, да се шест, седам сати најстрашније критикује и клевеће рад те канцеларије и тог Повереника, а онда се гласа за тај извештај. Зашто? Зато што је тај извештај и гласање за тај извештај, он ће ићи негде даље, и биће позитивно вреднован у неким европским телима, као што је и у осталом рад саме канцеларије Повереника јесте позитивно вреднован и у оценама Европске комисије и знам поуздано да су се неки министри и неки људи из власти, Владе хвалили, између осталог и тиме, како та канцеларија добро ради, како напредује, а са друге стране за домаћу јавност, за публику, за бирачко тело слушамо најстрашније критике, и рекао бих, страшне ствари, паралеле, не знам, са фашизмом, са Хитлером, са нацистима и све оно што смо могли да чујемо током ове вишесатне дебате, да не говоримо о колатералним прозивкама политичких противника, одсутних или присутних.

Дакле, то може да прође једном, два пута, пет пута, десет пута, али после тога губите кредибилитет и у очима тих европских тела, којима ћете се обратити гласајући за овај извештај. Јер, збиља, ја знам да моје колеге са леве стране неће гласати, они сматрају да та институција не треба ни да постоји, немам ништа против, могу и да их поменем, то су радикали, дакле они су критиковали, они сматрају да та институција, да тај Повереник не треба из разлога које су наводили. Али, ваше критике, дискусије, пре свега господина Мартиновића, али и низ других, су биле оштрије, горе, дуже, малигније, малициозније, како год хоћете, према институцији, према личности господина Шабића, чак и од колега радикала, а ви ћете после тога гласати. Онда будите доследни, онда гласајте против или пређите на ову страну, не би вам био први пут господине Мартиновићу да промените страну, па да онда освојите против.

(Народни посланик, Александар Мартиновић, добацује.)

Смирите се колега Мартиновићу.

Дакле, опет је било неумесних коментара, опет сте помињали сендвиче и то више пута, ручкове, ко је ручао, ко није ручао. Немојте се превише љутити. Ево, видите, и сада не можете да ћутите пет минута да истрпите критике, добронамерне критике.”