Прочитај ми чланак

Скупом у Чачку започела кампања представљања Народног блока

0

Пред више од 200 људи по киши, на улици испред зграде Скупштине Града Чачка, започела је кампања представљања Народног блока грађанима Србије. Како су најавили из ове коалиције у низу градова по Србији ће у току децембра бити организоване трибине на којима ће лидери Народног блока грађанима представити програм чије су кључне тачке демократизација и декриминализација Србије и враћање државе у руке грађанима који морају имати право да одлучују о крупним питањима као што су "мини шенген" и насељавање миграната.

Домаћин скупа Велимир Илић, лидер Нове Србије присутне је обавестио како су челници града забранили све сале у граду и да он као дугогодишњи министар и градоначелник Чачка као и одборници Нове Србије не могу да уђу у своју кућу да тамо објасне грађанима шта је идеја Народног блока и због чега се та коалиција толико противи потписивању мини шенгена и других тајних уговора којим власт исисава живот из Србије.
 
Председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић рекао је како се држава мора вратити грађанима у руке или ће све чешће бити случај да су пристојни људи избачени на улицу да кисну док криминалци из државних институција добијају субвенције да уместо органског поврћа узгајају дрогу.
Један од носилаца листе Народног блока, генерал Момир Стојановић истакао је да је он деценије провео у активној војној служби и то у најтежим ратним годинама и да је заједно са својим војницима одолео бројним непријатељима и да због тога данас има моралну обавезу да не дозволи да у миру Србија буде поражена лошим одлукама власти.
Наредни скуп Народног блока биће одржан у суботу 14.12. у Апатину.