Прочитај ми чланак

Скуп српске опозиције: Пожега као симбол отпора

0

Вечерас је у Пожеги настављена кампања “Бојкот 2020”. На централном градском тргу окупљенима су се обратили лидери Савеза за Србију, али и представници других опозиционих организација.

Зоран Лутовац лидер Демократске странке рекао је како криминал, корупција, лаж и превара окружују све грађане и да због тога грађани морају да буду солидарни и да штите једни друге како би се изборили за слободу.

FOTO: Savez za Srbiju

”Вучић је јуче расписао изборе, а изгледа као да је то било пре осам година, јер је последњих осам година, сваки дан у кампањи.”

Лутовац је рекао да су једини избори данас они где бирамо да ли да будемо саучесници овог режима или да му се супротставимо.

“Шта ће бити дан после бојкота зависи од онога шта ће бити данас, шта ће бити сутра, да ли ћемо бити истрајни, чврсти и уједињени у заједничкој борби”, подвукао је Лутовац.

Драган Ђилас лидер Странке слободе и правде рекао је да је правде и поштења у овој земљи, на изборима би била само једна листа, јер на изборе излазе само Вучићеви сателити.

Ђилас је истакао да је Пожега и Западна Србија најбоље схватила да овај бојкот мора да поднесе неке жртве, јер је готово извесно да би победили на изборима.

“Знате ли шта је бојкот? Кад 26. априла кажете Александре Вучићу, скини нам се више, нећемо да будемо део лудачке приче. Хоћемо да будемо слободни, не прихватамо да будемо поданици.”

Бошко Обрадовић је рекао да је солидарност опозиције кључна реч и да је један заједнички фронт против лопова и криминалаца на власти једини пут. Он је рекао да мора да подсети и на једног и пониженог српског сељака, који је велика жртва овог режима и да упућује позив “кукама и мотикама”, јер без њих нема успешне борбе за слободу.

“Вучић је пао, само ми још нисмо устали”, закључио је Бошко Обрадовић.

Јанко Баљак из Покрета слободних грађана упитао је могу ли у неслободној земљи бити организовани слободни избори? Баљак је рекао да Вучић жели да прикаже ову земљи као нормалну, што није случај.

“Вучић има план да од остатка опозиције направи лојалну опозицију која ће бити његова лева и десна опозиција, он има фашисте и либерале, он жели да направи нормалности.

Мирослав Алексић из Народне странке рекао је да су ови избори само нова афера власти, али да опозиција има одговор на њу и то је бојкот. Алексић је нагласио како је бојкот раскрсница да се раздвоји жито од кукоља, ко је за будућност, а коме је најважнија лична фотеља.

Јанко Веселиновић подсетио је да је Савез за Србију пре годину и по дана био у Пожеги и рекао да је оно што је тада обећамо и испуњено, да је Савез остао бескомпромисан у борби против режима Александра Вучића свом силом и снагом, али и да је сваки човек важан, сваки покрет, сваки синдикат или организација грађана.

”Неће више бити ломача слободне мисли. А то је Пинк телевизија и памфлета попут Информера. Ми их финансирамо, нашим парама плаћемо да нас лажу”, поручио је Веселиновић.

Он је рекао да морају одговарати сви који су жртве овог режима, и они који нису са нама више, они који су отпуштани, премлаћивани, али и пензионери и радници.

Из Удружених синдиката Слога обратио се Владимир Радосављевић, који је рекао да говори у име свих радника који трпе последице антирадничких послова које доноси ова власт. Он је рекао и да сви морају бити посебно солидарни са узбуњивачима, јер су то храбри људи који си путоказ за све нас.

Јован Јовановић из Грађанске платформе поручио је да када су грађани истрајни, бахата и неодговорна власт мора да се повуче. Он је рекао да нема више или мање важних општина у Србији, јер су сви грађани подједанко угњетавани. Јовановић је рекао и да елита ове земље није она која се окупља на Копаоник бизнис форум, већ она којој је важна цела држава и сви грађани.