Прочитај ми чланак

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА МАРКОВИЋА: Захвалан Трампу на гурању, Црна Гора сада позната

0

Подгорица -- Црногорски премијер Душко Марковић изјавио је да је захвалан председнику САД Доналду Трампу што га је недавно на састанку НАТО у Бриселу, гурнуо.

У интервјуу порталу Политико Марковић каже да је захваљујући томе Црна Гора постала планетарно позната.

Политико примећјује да је Трамп налетео на једну од најсимболичнијих могућих мета – лидера мале балканске земље која је на свој сопствени ризик одлучила да постане чланица НАТО-а, упркос притисцима Русије и томе што је Трамп први председник САД који је од Другог светског рата довео у питање будућност НАТО-а.

Марковић, међутим, каже да је захвалан у неку руку за Трампову реакцију и његов потез који је, како каже, постао планетарно познат, па цели свет сада зна за Црну Гору.

„Пре овог инцидента ја сам се срео са председником Трампом, руковали смо се, разговарали, захвалио сам му на подршци САД нашој земљи. Тај инцидент нема никакве везе директно са мном као премијером Црне Горе јер сам ја био у групи лидера а Трамп је само желео да се приближи Столтенбергу и буде са њим и то је било то”, прецизирао је Марковић.

Премијер Црне Горе је казао да је већина медија окарактерисала Трампов потез као гурање али да је то за њега само безазлени инцидент.

“Захвалан сам што се тај инцидент десио јер нас је учинило познатим. Учинио је Црну Гору познатом широм света”, рекао је Марковић.

Он је, одговарајући на питање да ли је забринут због понашања Русије, казао да њихово понашање није демократско.

“Њихово понашање није у складу са цивилизованим политичким стандардима али нас неће омести на нашем путу”, рекао је Марковић.

БОНУС ВИДЕО

Мирослав Паровић, председник Народног слободарског покрета, у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, говорио о о Републици Српској, Црној Гори и Македонији (00:32:45). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.