Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ Вулин признао да стране службе састављају Вучићеву владу! Ово је за робију

0

Да је ово нормална земља, истог момента би пала влада у којој министар полиције индиректно признаје да стране службе састављају владу Србије, а политичко руководство би завршило иза решетака.

Такође, ова Вулинова изјава је дошла само дан након што је полицијски инспектор у Лондону за Би-Би-Си изјавио да Вучићев режим прикрива извршиоце највећих пљачки у историји Велике Британије, тешких стотине милиона фунти. Вучићев пајтос који га је штитио Борис Џонсон је прошлост, да ли следе бурне недеље?

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да га је „једна од највећих обавештајних служби на свету, ако не и највећа“, обавестила да су његови политички ставови неприхватљиви и да, ако их не промени и не напусти политику лојалности према председнику Александру Вучићу, неће бити члан владе.

Вулин је за ТВ Пинк рекао да му је из те обавештајне службе поручене да ће све учинити да га компромитују тако што ће покренути велику медијску кампању и сваку другу против њега, ако не промени политичке ставове.

„Вучић је информисан о овоме од наших обавештајних служби да се ово припрема и очекујем масован напад на мене идуће недеље, вероватно око конституисања парламента“, рекао је Вулин, наводећи да је упознат преко којих медија ће се то радити.

Према његовим речима, „услов је био да почне да ради за њих, да напусти своју политику“ како се то не би десило, а како је додао сметају им његови ставови као што је „српски свет“, однос према Европској унији, Русији.

„Нећу по цену главе, лако је изгубити фотељу, главу могу да изгубим али нећу да будем шпијун ниједне обавештајне организације, радим само за српски народ и српску државу. Лојалан сам председнику свих Срба – Вучићу“, рекао је Вулин.

Додао је да они који нису бомбардовали Србију немају жељу да управљају спрском владом и оценио да је циљ „кампање која се планира против њега да Вучић не може да издржи тај притисак“.

„Да ли ће Вучић моћи да издржи – притисак који ће кренути на мене је мање важно, оно чему се надам – да издржи притисак и не промени своју политику. И наравно да не дозволи да му владу формирају агенти“, рекао је Вулин, наводећи да је о томе обавестио Вучића што су урадиле и наше службе, да су упоредили податке и „то је то“.