Прочитај ми чланак

Скандал – Вулин признао да Кристофер Хил саставља Владу Србије!

0

Министар унутрашњих послова Александар Вулин саопштио је данас да амбасадор САД у Србији Кристофер Хил можда успе да га склони из Владе, али да неће успети да склони "идеје самосталне Србије која сама одлучује".

Вулин је то навео у саопштењу МУП-а коментаришући наводе амбасадора САД у Београду Кристофера Хила да не разуме шта је министар Вулин хтео да постигне у Москви.

„Не знам шта амбасадор Хил мисли да постигне убеђујући нас да признамо Косово, а мислим да ни он то не зна. Пре него следећи пут каже да је бомбардовање Србије спречило катастрофу, нека клекне пред гроб Милице Ракић и нека њеним родитељима објасни колико је њена смрт допринела спречавању хуманитарне катастрофе више или мање од лажи о масовним стрељањима Шиптара на стадиону ФК Приштина или лажи о масакру у Рачку“, навео је министар.

Вулин нагалшава да не зна ни шта је гост у Србији амбасадор Хил хтео да постигне коментарисањем поступака министра у Влади Србије, која му је домаћин, али, додаје, зна да амбасадор Србије у САД никада не би „коментарисао поступке министра из Вашингтона“.

„Када је већ поделио са нама шта мисли о министрима Србије, могао би да каже и које су то одлуке на које нас тера Русија, а нису у нашем интересу. Да ли је у нашем интересу да признамо лажну државу Косово или да срушимо Дејтонски споразум или да уведемо санкције Русији и останемо без гаса“, питао је Вулин.

Русија нас, наглашава у саопштењу не тера ни на шта, али зато амбасадор Хил мисли да нас може натерати на било шта „као да смо Команчи у резервату“.

„Можда амбасадор успе да ме склони из Владе, али идеје самосталне Србије која сама одлучује, е то нећете успети, па знали или не знали шта чините“, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.