Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ: Терористичка јединица ухапсила новинара јер критикује Вучића! (ВИДЕО)

0

Након великог народног протеста одржаног на Сретење Господње око 22 часа, због планиране велеиздаје режима Вучић-Дачић, новинар Дејан Златановић и Дамњан Кнежевић су ухапшени од стране припадника УКП - Службе за борбу против тероризма.

Према сазнањима наше редакције, они су задржани до 48 сати у притвору и највероватније ће у петак бити изведени пред тужиоца у Палати правде.

Редакција Србин.инфо је забринута због противзаконитог хапшења и полицијског задржавања новинара и уредника Дејана Златановића, и то током обављања новинарског радног задатка – преноса уживо пријављено јавног скупа, као и Дамњана Кнежевића који је на овом скупу био један од говорника.

Апсолутно смо сигурни да су Златановић и Кнежевић ухапшени само зато што су политички неистомишљеници и противници велеиздајничког режима Вучић-Дачић и да код њих нема никакве друге кривице.

У демократији и поретку слободе се не може хапсити за измишљена и монтирана кривична дела, али у окупираној Србији је данас све могуће.

Позивамо све национално свесне интелектуалце, опозиционе партије, а нарочито оне патриотске, као и Удружење новинара Србије (УНС) да реагују и затраже ХИТНО пуштање на слободу новинара Дејана Златановића и Дамњана Кнежевића, јер се критика рђаве власти не може квалификовати као кривично дело позивање на насилну промену уставног уређења!

СЛОБОДА за Дејана и Дамњана,

СТОП политичком процесу!