Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ Параполиција напала чланове Двери у Нишу, па ухапшен потпредседник!

0

Активисти ГрО Двери Ниш са потредседницом СП Двери, професором Универзитета у Нишу Тамаром Миленковић Керковић, нападнути су данас у центру Брзог Брода од стране неидентификованих лица док су обављали редовне политичке активности и прикупљали потписе за петицију за ослобађање узбуњивача из "Крушика" Александра Обрадивића.

 

Одмах након постављања штанда активисте и потпредседницу СП Двери напала су двојица млађих људи и почели са вређањем  и претањама, сумњамо да је реч о Драгославу Галету Радојичићу. Упркос објашњењу да је штанд пријављен Општини Медијана,што и није била обавеза ГрО Двери Ниш, али је израз поштовања институција, чланови СП Двери били су изложени јаком вербалном насиљу, увредама, претњама и покушајем да се отме мобилни телефон од потпредседице Двери. 

Ови насилници су тврдили да само они могу да дају дозволу за политичке активности у Брзом Броду. На питање да ли су они представници државе, одбили да се легитимишу и изјавили да „можда и јесу шерифи „. 

Чланови Двери си пред нападима позвали екипу МУПа. У међувремену један од нападача позвао је телефоном Општину Медијана, и из разговора је могло да се схвати да је разговарао са начелником општине, који му је врло брзо послао мобилним телефоном Решење које су Двери добиле за постављање штанда. 

Занимљиво је да је Полиција по доласку и на  позив проф. Тамаре Миленковић – Керковић легитимисала само представнике Двери Ниш и одвела на давање изјаве у станицу МУП-а, док изазиваче нереда  и насилнике уопште нису легитимисали. Изгледа да се добро познају! Док припремамо ово саопштење проф.Керковић и чланови Двери Ниша налазе се и даље у полицијској станици, док су насилници одмах пуштени без икаквог објашњења. При том су и у самој станици претили активистима Двери да следећи пут милиција ни неће доћи. 

Нико из полицијске станице на то није реаговао!

Двери Ниш су се,сусреле са локалном парамилицијом, суспендован   је уставни поредак и право на политичко деловање. Двери Ниш позивају  надлежне органе да спрече кршење уставом гарантованих права на политичко деловање. Ово није први случај деловања пара милиције у Нишу. Уколико се слично буде поновило грађани ће морати да организују самоодбрану.

Јасно је да је власт изашла из уставних оквира и да се определила за пуки терор над грађанима Ниша.

У томе неће успети. Двери настављају борбу за слободни Ниш! 

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!