Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ Оскрнављена Вечна ватра у Београду, реаговала амбасада Русије

0

Изјава Амбасаде Русије у Србији

Дубоко смо потресени варварским скрнављењем Вечне ватре на Гробљу Ослободилаца Београда. Очигледан је циничан покушај сврставања Србије у низ оних европских земаља у којима је рат против монумената антифашистима и преписивање историје, на велику жалост, добио системски карактер.

Arhiva: Srbin.info

Не искључујемо да су маргинални отпадници, који су починили овај плашљив злочин, деловали по спољном налогу. Рачунало се на то да се на тај начин унесе раздор у братске односе између наших народа. Сигурни смо да то у Србији неће проћи.

Наглашавамо хитну реакцију на овај догађај руководства Србије, надлежних државних органа, власти престонице, као и СУБНОР-а.

Уверени смо да ће заједничким напорима споменик бити наредних дана у потпуности обновљен. Рачунамо да ће вандали бити заслужено кажњени.

Наш свети дуг је да поштујемо сећања на јуначке претке који су дали своје животе за ослобођење света од човекомрзилачке идеологије нацизма. И даље намеравамо да непрекидно бранимо антифашистичке вредности од било којих насртаја и да посвећујемо приоритетну пажњу војно-меморијалном и истраживачком раду. Драго нам је да нас у томе свестрано подржава српска јавност.