Прочитај ми чланак

Скандал – опозиција тврди: Весић, стан од 250 000 евра добио за нула динара!

0

Заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић, као и председник Општине Стари град Марко Бастаћ, набројали су "шампионе у прибављању имовине", прву - секретарку МУП Биљану Ивковић Поповић, потом Милорада Грчића, в.д. директора Електропривреде Србије, Николу Селаковића, генералног секретара председника Републике Србије, као и заменика градоначелника Београда Горана Весића и позвали их да објасне како су стекли имовину.

– Налазимо се испред Агенције за борбу против корупције, која је изгубила свој смисао у напредњачкој Србији. Представићу три шампиона у прибављању имовине, који не могу да објасне одакле им све то. Први шампион је Биљана Ивковић Поповић, која је недавно купила стан од 193 квадратна метра на Врачару за 400.000 евра, са платом 186.212 динара, што је три пута више од просечне плате полицајца. То је она госпођа која постројава полицију. Она је са том не малом платом купила стан од скоро 200 квадрата у срцу Београда. Стан је купила од Бобана Орлића, пословног партнера Горана Веселиновића, кума Александра Вучића. Имамо изводе из Катастра, постоје писани докази за ово што говоримо. Поставља се питање како и на који начин је то успела, тражимо да нам објасни то – рекао је Стефановић.

Он је као „другог шампиона“ означио Милорада Грчића, вршиоца дужности директора Електропривреде Србије.

– Он је човек који је дошао до стана од 216 квадратних метара, па му то није било довољно, већ је купио и приземну кућу од 110 квадрата, потом „Шкоду октавију“, пошто знамо да напредњаци возе „Шкоде“, али и нови аутомобил „БМW“ марке. Његова плата је 153.911 динара, као в.д. директора Електропривреде. Овај сироти човек је успео да купи и стан и кућу и „Шкоду“ и „БМW“. Како? – упитао је Борко Стефановић.

Заменик председника ССП-а је као „трећег шампиона“ истакао Николу Селаковића, генералног секретара председника Републике Србије.

– Он је био скромнији, његова сиротињска плата је 89.000 динара, са којом је он купио стан од 98 квадратних метара у срцу Београда и гаражно место од 11 квадрата. Постављамо питање овим шампионима – на који начин сте успели да купите ове вредне некретнине, да би сви у Србији могли да живе у великим становима и возе нове аутомобиле? – питањем је закључио Стефановић, додавши да „Агенцију за борбу против корупције води доказани напредњак“, те да је она „постала регистар имовине СНС“.

Марко Бастаћ, председник Општине Стари град и председник београдског одбора ССП, рекао је да се „ово троје шампиона нису крили, али да има један који је на занимљив начин покрио своју аферу“.

– Реч је о Весић Горану, који је један обичан муљатор, који је дошао до стана од 110 квадрата на Врачару. Ево и како: Решење о грађевинској дозволи 2001. године издато је Тодору Димитријевићу, којем је дозвољено надзиђивање. Исте године Димитријевић склапа уговор са Милићевић Драгомиром, да Милићевић сам изгради 112 квадрата и покрије трошкове још једног стана од 113 квадрата. За ово је потребно, према нашим проценама, миминум 150.000 евра. Милићевић је из села Велика Ломница код Крушевца, до 2001. је радио у предузећу за изградњу путева у Крушевцу, па је право питање – одакле њему паре за овај подухват? – упитао је Бастаћ, који је потом истакао да је Милићевић близак сродник заменика градоначелника Београда Горана Весића.

Како је даље истакао, 2003. је завршена радња на објекту, за који је употребна дозвола издата Драгомиру Милићевићу, који стан, Уговором о поклону, поклања мајци Горана Весића, Љиљани Весић.

– Након тога, Љиљана Весић, Уговором о поклону, поклања стан Горану Весићу, који то уписује у својој имовинској карти, али не помиње као поклон, него да је добио стан из наследства. Ово је све доказ да све што Весић Горан ради је намештено. Стан који данас вреди око 250.000 евра, Весић Горан је добио за нула динара. То је човек који је успео да упропасти град, у Звезди, коју је упропастио, се крио испод стола кад су га тражили навијачи, а све то време институција иза нас ћути. Све се мења, а Весић Горан је увек у владајућој странци. Све ће се то променити када буде усвојен Закон који је предложио Борко Стефановић, па ће ови људи морати да објасне одакле им ова имовина – закључио је Бастаћ и додао да се ССП данас позабавио само Весићем, а да ће наредних дана причати и о осталим градским функционерима, који су „на веома занимљив начин дошли до имовине“.