Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ: Министар Вулин у радном делу на плантажи марихуане

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић питао је данас полицију и тужилаштво шта крију у вези са запленом велике количине марихуане на пољопривредном добру „Јовањица“ код Старе Пазове, где је, према незваничним сазнањима, пронађен засад од 37.000 стабљика марихуане.

Алексић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије показао фотографије министра одбране Александра Вулина и директора Коридора Србије Зорана Бабића на том пољопривредном добру и упитао да ли је саопштење МУП-а о заплени велике количине марихуане изостало јер су тамо чести гости били високи државни званичници. „Изостале су информације ко је ухапшен, колико је тачно марихуане заплењено, нема пи-ар акција и специјалних емисија, док полиција издаје саопштења и о запленама од 10 грама дроге. Настао је потпуни мук после информације о полицијској акцији коју је објавила Радиотелевизија Војводине“, рекао је Алексић.

Алексић, који је јуче захтевао хитан одговор МУП-а и тужилаштва о детаљима акције, рекао је да је полиција након тога издала штуро саопштење у којем се наводи да полицијски службеници код Старе Пазове „предузимају законом предвиђене мере и радње по налогу Тужилаштва за организовани криминал“, а да се за све остале информације надлежни могу обратити надлежном тужилаштву.

„Зато данас поново питам тужилаштво и полицију – ко је ухапшен, да ли су ухапшени и полицајци који су обезбеђивали засад марихуане и нису дозвољавали сељацима да се приближе том добру? Да ли су ухапшени власници ’Јовањице’, колико је марихуане заплењено, да ли је тачно да је тамо било 37.000 стабљика те биљке, да ли је марихуана гајена у подземним објектима ’Јовањице’ и да ли је и за које намене држава дала подстицаје том газдинству“, упитао је Алексић.

Алексић је истакао да је очигледно да је режим укључен у догађаје на „Јовањици“.

„Ако се докаже да се полицајци обезбеђивали добро на којем је гајена марихуана, то ће показати да се у Србији догађа нешто чега нема ни у Колумбији – да држава обезбеђује производњу марихуане“, рекао је Алексић.

БУЏЕТ НИЈЕ РАЗВОЈНИ, НЕГО ПРЕДИЗБОРНИ И ПРОПАГАНДНИ

Алексић је рекао да је буџет Србије неодговаран, предизборан и да служи пропаганди режима, и додао да ће субвенције, намештене набавке и нерационалне инвестиције коштати грађане 500 милијарди динара, односно 4,5 милијарде евра.

„Буџет не може бити развојни, јер је курс евра неоправдано низак и одржава се вештачки, по расту БДП-а смо на зачељу међу државама региона, а зараде у јавном сектору су неоправдано повећане само да би се испунило обећање Александра Вучића да ће просечна плата до краја године бити 500 евра. Привредни раст не прати такве мере, а привреда је растерећена за свега један процентни поен“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да ће таква економска пропаганда политика само повећати већ велики трговински дефицит и нанети штету домаћој привреди, што ће даље водити у нова задуживања и рецесију.

„Србија најмањи раст БДП-а у региону у последњих седам година, свега 2,1 одсто годишње. Током последњих седам година владавине СНС-а, по привредном расту испред нас су Албанија, Црна Гора, Бугарска и Македонија. Сва обећања о златном добу и бољем животу су лажна “, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је власт „привредни раст засновала на плетењу каблова“ и да је за следећу годину у буџету предвиђено 10 милијарди динара за субвенције страним компанијама које у Србији запошљавају раднике за плату од 250 евра.

„Јавни дуг Србије је 30. септембра 2019. године износио 24 милијарде евра. Када је СНС дошао на власт 2012. године, јавни дуг је износио 15 милијарди евра. Задужили су грађане Србије за девет милијарди евра, а причају бајке о исправној економској политици“, истакао је Алексић.

Држава баца огроман новац грађана, јер је за 2020. годину предвиђено да плати 22 милијарде динара казни за повреде уговора и „медијске пресуде и сатанизацију“, и додао готово половину суме „отете од пензионера“ држава плаћа за казне и пенале или читав износ буџета за образовање, навео је Алексић.

„Пољоприведници због малих издвајања државе и даље гледају у небо да ли ће бити кише, суше, поплава и града. Буџет за подстицаје пољопривредној производњи ће 2020. године бити мањи за три милијарде динара у поређењу са овом годином“, рекао је Алексић.

„Са друге стране, буџет за дигитализацију, којом влада Игор Брнабић, брат премијерке Ане Брнабић, повећан је за 47 одсто, односно за 2,1 милијарду динара. Где год постоји интерес мафијашког клана који влада Србијом, у тим областима се повећава буџет, а тамо где немају интерес, ту су смањења озбиљна“, додао је Алексић.

Канцеларија за брзе одговоре, која је била главна тема Александра Вучића у кампањи 2012. године и када је постао заменик премијера, добила је у буџету за 2020. годину – 1.000 динара.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!