Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ: Између Београда и Лознице се тајно гради гасовод за потребе Рио Тинта!

0

Председник Народне странке Вук Јеремић оценио је данас да власт намерава да „по сваку цену“ дозволи компанији „Рио Тинто“ да отвори руднук литијума код Лознице и додао да се између тог града и Београда „тајно гради гасовод за потребе те компаније“.

„Тајно се гради гасовод Београд-Лозница за потребе Рио Тинта, променили су Закон о водама због Рио Тинта, како би могли да направе цевовод којим ће допремати воду од реке Дрине до рудника. Код Лознице хоће да отворе рудник литијума какав нико у Европи тренутно није спреман да отвори, јер ће изазвати непоправљиво уништавање животне средине“, рекао је Јеремић.

Како се наводи у саопштењу, Јеремић је на скупштини Општинског одбора Народне странке Стара Пазова најавио да ће та странка наредне недеље поднети кривичну пријаву против свих одговорних за „тајну и противзакониту доделу посла градње гасовода Београд-Лозница“.

Према његовим речима, из иностранства неће доћи помоћ за промену власти у Србији, јер, како је оценио, председник Србије Александар Вучић странцима даје „апсолутно све што пожеле – Косово и Метохију, руднике, градњу метроа у Београду по цени од шест милијарди евра, иако је првобитна процена била две милијарде, аеродром“.