Прочитај ми чланак

ШИРОКО Новинарки „Пинка“ месечно хиљаду евра наших пара

0

Новинарка ТВ Пинк Гордана Узелац нашла је посао у Општини Гроцка и то, како сазнајемо, за позамашну суму новца - 120.000 динара месечно.

Узелац је ангажована званично као „помоћник за информисање Општине Гроцка“, а незванично као особа која контролише проток информација и поправља слику у јавности о београдској општини, коју је озбиљно унизио Драгољуб Симоновић, бивши председник општине из редова СНС.


Тај локални моћник је оптужен да је послао плаћенике да запале кућу новинару „Жигинфо“ портала Милану Јовановићу, како би га ућуткао, због чега му се сада суди.

Новинарка „Пинка“ након вођења јутарњег програма на тој телевизији, у јавности је постала позната и по питањима која председник државе Александар Вучић највише воли да чује. Радо одговара и кобајаги показује незадовољство када „Гоца“, како је ословљава, претера у хваљењу његове политике или крупних државничких одлука.

Општини Гроцки смо два пута слали питања у вези са нашим сазнањима, о плати од 1.000 евра, радним условима и задацима. Такође, питали смо шта се очекује од ње, да ли је уговор потписан и из којих ресурса ће бити плаћена, али одговора нема. Контактирали смо и новинарку Пинка, али ни она није реаговала.

У целој причи занимљиво је и како је ова градска општина ангажовала новинарку информативне редакције ТВ Пинк, и доделила јој посао помоћника за информисање, пошто те функције није било до скоро. На недавној седници уведена су нова радна места, извршена је систематизација, како би општина на чијем челу је напредњак Драган Пантелић могао да ангажује управо Гордану Узелац, новинарку која редовно извештава о свим активностима Александра Вучића.