Прочитај ми чланак

ШИРОКО ИЗ БУЏЕТА – Палма: Од августа 5.000 за госпођу и 4.000 за господина

0

Укините дневнице одборницима и немојте да плаћате чланове Градског већа, порука је предсеника Скупштине општине Јагодина Драгана Марковића Палме властима Београда, уз подсећање да у Јагодини нема комуналне полиције, нити паук сервиса. Он од краја августа обећава већа социјална давања за грађане Јагодине.

Драган Марковић Палма је за Фонет рекао да не жели да казнама пуни буџет, већ из изворних прихода, од туризма и пореза на плате.

„Нећу да ми паук узме обичном пољопривредном произвођачу ауто зато што је дошао до апотеке да купи лекове и до болнице јер је болестан“, истакао је Палма.

Фото: Н.С.

Он је додао да се залаже да задовољни буду корисници буџета и поручио да би буџет требало да припада грађанима, а не политичарима. Према речима Марковића, градови не пријављују донације, док се Јагодина управо разликује по томе што се и на тај начин финансира и што штеди.

Најавио је увећана социјална давања за грађане Јагодине од краја августа и нашалио се на свој рачун, обећавајући да ће следећи пут бити „5.000 за госпођу и 4.000 за господина“.

Пред полазак у школу, Марковић најављује и 10.000 динара за породице са двоје и 15.000 динара за породице са троје деце.

Палма је похвалио све инфраструктурне радове у Београду, који би, према његовим речима, требало да привуку туристе, напомињући да се и у Бечу, због радова, затварају пешачке зоне, али да нико не протестује.

„Нисам виедео ниједног Аустријанца, нисам видео да носи неки плакат, ниједног опозиционара да носи неке знакове или да их скида са улица“, објаснио је Марковић, који представнике опозиције у Београду назива „саобраћајним техничарима“.

Како је истакао, Србија сада има пара и тај суфицит у буџету требало би искористити за бољи живот грађана.

Палма је критиковао посланике који бојкотују рад парламента и министру финансија предложио да им се укину плате. Како каже, плате би требало укинути свим оним посланицима који без лекарског уверења или одобрења за службена путовања, по више од месец дана не долазе на посао.

„Тај парламент, то је твоја машина, то је твоја бруслица, то је твоја школска клупа, ако си професор“, предочио је Марковић.

Он је оценио да је његова коалиција са Ивицом Дачићем стабилна и предвидео да ће на наредним изборима Јединствена Србија и СПС бити велико изненађење. За предсеника Србије Александра Вучића има јасну поруку – да не губи време на опозицију.

„Нека причају шта желе, народ је видео да је њихов програм фотеља и да се врате на влст, а не програм за боље сутра грађана Србије“, закључио је Марковић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!