Прочитај ми чланак

ШИРЕЊЕ ПАНИКЕ – Вучић: Неће бити довољно хране, ова зима ће бити најтежа до сада

0

Председник Србије Александар Вучић, изјавио је данас, гостујући на ТВ Прва, да неће бити довољно хране у наредном периоду.

Коментаришући изјаву специјалног изасланика Немачке за Западни Балкан, Мануела Зарацина, да Косово има подршку Немачке за чланство у Савету Европе, Вучић је рекао да је боље одређене ствари прећутати.

„Требало би размишљати хоћемо ли имати довољно бензина, угља, гаса… Хоћемо ли моћи да преживимо. Зима која долази биће најтежа на планети земљи у последњих 70 година. Проблем је што нико не жели никог да чује, осим свог навијачког става. Оно што је сигурно то је да ће недостајати много хране. Енергената има довољно, али због сумануте политике са свих страна ће бити они неће бити доступни. Не зато што нема довољно. Међутим, хране неће бити довољно и то вам сад саопштавам са сигурношћу“, рекао је он.

Вучић је додао да 25 одсто светског тржишта неће имати хлеба.

„Од тренутка кад је Индија забранила извоз пшенице, скочила је цена. Много је проблема. Русија је забринала извоз… Све ствари морају да се посматрају заједно, а не изоловано. Немојте да се понашамо као да се ништа око нас не дешава, имамо услове готово проглашеног светског рата и светског сукоба. Морате да имате у виду да ми ове године трошимо готово 50 одсто више бензина него прошле године“, рекао је он.