Прочитај ми чланак

ШИПТАРСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Русија уз помоћ Србије намерава да контролише Балкан!

0

Бивши агент Обавештајне службе Косова(СХИК), Наим Мифтари, тврди да је Русија у Европи присутна скоро свуда, нарочито у сфери трговине и финансија, док је кроз различите невладине организације и трговину нафтом присутна на Косову и Метохији и да уз помоћ Србије има намеру да преузме контролу над Балканом.

“Али, Русија и даље има своје територијалне и војне претензије у балтичким земљама, док су ове претензије актуелне на Балкану где кроз Србију, коју у тишини наоружава, намерава да преузме контролу над Балканом, као што је био покушај државног удара у Црној Гори и Македонији.

Док је руско присуство на Косову кроз наводне невладине организације на северу и хуманитарне центре односно руски центар у Нишу који се класификује од стране НАТО као балкански шпијунски центар, али и кроз трговину нафтом, руска “ЛУКОИЛ“ функционише без дозволе Владе Косова која треба да пошаље протесну ноту руској Влади пошто не признаје државу Косово, али има канцеларију за везу у Приштини од завршетка рата“, оцењује Мифтари за албански лист “Бота сот“. Он наглашава да су главни руски противници на Балкану Албанци и Хрвати зашто што је реч о народима који су прозападни и проамерички.

Бивши албански обавештајац упозорова да треба обратити пажњу да антизападне политичке странке уз помоћ руског новца не освоје власт, као и да је циљ Русије пропаст НАТО и ЕУ. Антизападни, верски тероризам, према његовим речима, такође се финансира руским новцем, али је присутан и утицај Србије на вехабије на Косову.

Како пише “Бота сот“, српске службе су одређеној мери утицале на ширење радикализма и насилног верског екстремизма, док се велики утицај ширио и у уцењивању функционисања Косова, покушавајући да се у очима међународне заједнице Косово представи као нефункционална држава.