Прочитај ми чланак

ШИПТАРИ СЕ ШИРЕ Министар тзв Косова у Бујановцу, обећао помоћ Прешевској долини?!

0

Министар здравља Косова Арменд Земај изјавио је данас у Бујановцу да ће то министарство одговорити позитивно и са подршком у превенцији и борби против коронавируса као и подршком у специјализацији лекара из Прешевске долине.

Земај је у друштву директора косовског института за јавно здравље Насера Рамаданија данас боравио у општинама на југу Србије и том приликом обећао подршку Албанцима на југу Србије у борби против коронавируса.

Он је на свом налогу на Фејсбуку написао да се сусрео са председником Националног већа Албанаца Рагмијем Мустафом и градоначелником Бујановца.

Разговарајући о борби против епидемије у три општине – Прешево, Бујановац, Медведја, у којима заједно живи већински албанско становништво, тема је била сарадња и подршка косовских власти градјанима у овој општини.

“Информисали су ме о стварним потребама градјана општина из Долине. Влада Косова и Министарство здравља одговориће позитивно и са подршком против ковида, као и подршком у специјализацији лекара из Долине”, навео је Земај.

Он је посетио и ковид амбуланту у Бујановцу, а та посета је први званични долазак министра здравља Косова општинама на југу.

Пре месец дана у првој посети општинама на југу боравили су косовска министарка спољних послова и дијаспоре Мељиза Харадинај-Стубла и косовски министар правде Сељим Сељим.