Прочитај ми чланак

Синиша Ковачевић: Кукавице које не изађу на изборе гори су од напредњака (ВИДЕО)

0

Председнички кандидат коалиције Уједињени за победу Србије Здравко Понош оценио је вечерас да су напади на политичке противнике, што ради актуелни председник државе, тужна сцена Србије, а пример за то је ситуација кад активисти владајуће странке мисле да и на пијаци може да се забрањује музика.

„Страх је завладао људима од актуелне СНС власти, а у таквој атмосфери се влада поданицима“, оценио је Понош вечерас у Чачку.

Онда није ни чудо шта се све ради по министарствима, јавним предузећима. То је последица 10 година владања Српске напредне странке (СНС), где сви морју да мисле да је онако како ти каже шеф, рекао је Понош на предизборној конвенцији у Чачку.

Како је истакао то је пресликан начин владања из времена кад је Војислав Шешељ некоме наређивао да му купи бурек, али да данас треба да се покаже да „Србија неће по бурек“.

Понош је додао да је покушао да Вучића позове на телевизијски дуел, да својим пимером покаже да може да се разговара о многим стварима, али да је овај то одбио, и поред понуде да се то уради на било којој телевзији, или било ком другом месту, например „испред задружног дома“.

Он је додао да Вучић и његови срадници изгледа знају само за једну „задругу“, ријалити програм на Пинку.

Мој предлог је био, објаснио је Понош, да разговарамо о томе какву Србију желимо, да ли да државне институције раде за власт или за своје грађане, каква је политика према окружењу, јер нама не треба преиспитивање прошлости, него да живимо нормално једни поред других.

Потпредседник Народне странке и трећи на листи Уједињени за победу Србије Мирослав Алексић изјавио је данас у Чачку да ће по промени власти бити установљен „грађевински патриотизам“, што значи да ће „у Србији градити српске грађевинске компаније и српски радници уместо странаца који данас граде широм наше земље“.

„Странци узимају профит, а наш народ из свог џепа плаћа њихове раднике, док наши квалификовани радници одлазе у иностранство да би прехранили своје породице. Поред тога што је режим Александра Вучића и СНС-а странцима дао наше злато, бакар и сва рудна богатства, као и шуме, реке, воду и најплоднију земљу, дао им је и највеће грађевинске инфраструктурне послове“, рекао је Алексић на предизборној конвенцији Уједињене Србије.

Алексић је истакао да „данас у Чачку има више од 1.000 Кинеза, Азербејџанаца и Турака“.

„У Крушевцу има више од 1.000 Турака, у Београду, Бору и другим крајевима широм Србије ради на хиљаде странаца који долазе да раде за стране компаније“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је власт у последњих десет година, вођена коруптивним мотивима, увела модел по којем све велике грађевинске пројекте раде стране компаније.

„Послови се уговарају нетранспарентно и без тендера, уговори су тајни, а све то плаћају грађани Србије из својих џепова“, рекао је Алексић.

„По промени власти, искључиво ће домаће, српске фирме бити носиоци великих стратешких грађевинских пројеката. У Србији морају да раде и граде српски радници да не би бежали у иностранство да раде исте послове“, закључио је Алексић.

Заменик председника Странке слободе и правде (ССП) Борко Стефановић изјавио у Чачку да ће коалиција окупљена око листе посланичких кандидата „Мариника Тепић – Уједињени за победу Србије“ за изборе 3. априла увести Министарство за повратак грађана из иностранства.

Коалиција „Уједињени за победу Србије“ је саопштила да је Стефановић на свечаној конвенцији те листе кандидата рекао да Србија 3.априла гласа и за то „да наша младост више не одлази одавде у потрази за достојанством и животом“.

„Гласамо 3. априла и за то да млади не буду никаква страначка пешадија, већ будућност без уцена и понижавања и уз бесплатно студирање и подршку за први стан“, рекао је Стефановић и позвао младе да изађу на изборе.

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић рекао је да се први дан после ослобођења мора догодити „редефиниција свих медија у Србији“.

„Узмимо властите животе у властите руке и 3. априла променимо ствари оловком, иначе ћемо остатак живота провести у осећању стида“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да је живот оптерећен страхом „као живот са особом коју не волите и као живот са послом који не волите“, и додао да је „држава без слободе тамница“.

Потпредседница Градског одбора Народне странке Чачак Виолета Марковић истакла је да је на понос Србије и Чачка то што је председник Народне странке Вук Јеремић био председник Генералне скупштине УН и да је свим срцем бранио интересе српског народа.

„Вук Јеремић је наше горе лист, пореклом из Чачка“, рекла је Виолета Марковић.

„Обрисаћемо власт 3. априла оловком, а неки ће да одговарају. Чачани су изнели 5. октобар, али се осећају изневерено, јер није било 6. октобра. Можемо то звати реваншизмом, Чачанима се то свиђа, а можемо и лустрацијом, привођењем правди, како год, али нема промена из корена док не очистимо Србију од свих који су је уништавали и понижавали“, закључила је Виолета Марковић.