Прочитај ми чланак

ШИНЕ НА МОСТУ НА АДИ: Можеш ли Весићу бар нешто да урадиш како ваља?

0

Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић упитао је данас градске власти како је могуће да ни постављање шина на Мосту на Ади нису успели да обаве успешно, иако су радови трајали чак 425 дана и плаћени готово две милијарде динара из џепова Београдјана.

„Питамо заменика градоначелника Горана Весића: ‘Можеш ли, човече, бар једну ствар да завршиш у року и да не треба да се поправља после неколико дана или месеци?'“, навео је Јовановић у писаној изјави.

У саопштењу се подсећа да су градске власти „посредно признале да радови нису обављени добро“, јер је расписана јавна набавка за „додатне непредвидјене радове“ на мосту, што су у СЗС оценили као скандал и још један доказ потпуне неспособности градских власти.

„Ова јавна набавка за ‘додатне непредвидјене радове’ на Мосту на Ади, која се тиче пропуста у постављању шина, потврдјује раније наводе одборничке групе Савеза за Србију да је за искакање трамваја почетком октобра одговорна дилетација и испадање шрафова, док је градски секретар за јавни саобраћај Јовица Васиљевић експресно ‘утврдио’ да је крив возач“, додао је Јовановић, који је и потпредседник Народне странке.

Он је оптужио заменика градоначелника Београда Горана Весића и директорку Дирекције за градјевинско земљиште и изградњу Београда Душицу Андјелковић да су директно одговорни за то што су градјани чекали 520 дана да се замене плоче и уклоне жардињере на Тргу републике, као и што радови у улицама 27. марта и Краљице Марије још нису завршени, иако је рок био 20. август.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!