Прочитај ми чланак

Син Светислава Басаре се оградио од очевог потписа: „Пуна подршка Србима у ЦГ“

0

Не слаже се са својим оцем и његовом оценом да је у питању још један покушај званичног Београда да се Црна Гора врати у државни оквир са Србијом

Осамдесетак бивших и садашњих политичара, интелектуалаца, чланова невладиних организација са простора бивше СФРЈ, веровали или не, оптужили су, поводом актуелних догађаја у Црној Гори, званични Београд за покушај, како тврде, насилне дестабилизације те државе. Међу потписницима је и писац Светислав Басара, чији се син, судећи према натписима на друштвеним мрежама, „потпуно оградио од потписа свог оца“.

ФОТО: Читалац Србин.инфо

– У потпуности се ограђујем од потписа који је мој отац оставио на оном писму. Свако може да потпише шта хоће, али када је оваква глупост у питању, морам да се оградим и поред тога што је потпис лични. Пуна подршка Србима у ЦГ – пише на објави који се шири друштвеним мрежама, а који је наводно објавио син Светислава Басаре, Реља.

Да подсетимо, у отвореном писму достављеном подгоричком Радију АнтенаМ, потписници тврде да су у Црној Гори угрожени мир, територијални интегритет, уставни поредак, владавина закона, једнакост грађана и равноправност цркава и верских заједница.

– Реч је о још једном у низу покушаја званичног Београда да се Црна Гора врати у државни оквир са Србијом и да се на тај начин спречи њена консолидација као самосталне и суверене државе…. – наводи се, између осталог у писму, чији потписници су између осталих Латинка Перовић, Стјепан Месић, Милан Кучан, Будимир Лончар, Богић Богићевић, Раиф Диздаревић, Харис Силајџић, Азем Власи, Вељко Булајић, Иво Голдштајн, Драган Марковина, Иво Вајгл, Соња Бисерко, Владимир Арсенијевић, Филип Давид, Светислав Басара, Андреј Николаидис, Шкељзен Малићи, Наташа Мићић, Чедомир Јовановић, Ненад Чанак, Бојан Костреш, Динко Грухоњић, Бошко Јакшић, Гордана Суша…

За њих усвајање Закона о верским заједницама представља потпуно заокружења државно-правног оквира Црне Горе и наводе да је Црна Гора „своју државну независност, укинуту након српске окупације 1918. године“, успела да обнови на, на референдуму 2006.

Отуда, тврде, напади, како кажу, “великосрпских националиста” на Закон о верским заједницама, који виде као повод за нови покушај државног удара.

Подсетимо, у Црној Гори усвојен је Закон о слободи вероисповести, због којег су данима организовани протести у Црној Гори али и у Србији.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!