Прочитај ми чланак

Севало на све стране: СНС називала противнике сподобама, сецикесама и лопужама

0

Посланик Српске напредне странке (СНС) Марко Атлагић данас, у уторак 08. октобра је на седници Скупштине Србије напао професора на ЕБС Универзитету у Визбадену Рашу Карапанџу који је у јавност изнео анализу доктората министра финансије Синише Малог тврдећи да је плагијат.

Атлагић је за Карапанџу рекао да је „сецикеса“ и „научна сподоба која је позната под називом професор твритерас који свакодневно блати Србију“.

Атлагић је казао да Карапанџа свакодневно износи неистине о докторату Синише Малог који иначе присуствује седници парламента јер се разматрају закони из домена финансија.

„Напада вас некакав назови научник, познат под називом сецикеса, карапанџар, Раша. Ја хоћу јавности да кажем о коме се ради. Он је познат по томе што неоправдано, свакодневно, већ неколико година износи неистине о председнику Србије, Влади и вама, а заправо се ради о једној научној сподоби која је позната под називом професор твитераш, који свакодневно некога блати“, рекао је Атлагић.

Посланик Народне сељачке странке Марјан Ристичевић негодовао је што, како је рекао, Демократска странка хвали Аљбина Куртија чија је странка победила на изборима на Косову.

„Хоћу да кажем да они који су пустили 2001. године Куртија правоснажо осудјеног на 15 година затвора због тероризма вероватно очекују од Куртија да им помогне да отежају положај руководства Србије у преговорима са представницима такозване државе Косова“, рекао је Ристичевић.

Скупштина је данас завршила разматрање амандмана на Предлог закона о контроли државне помоћи, после чега ће разматрати Предлог закона о рачуноводству на који је поднето 36 амандмана.