Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ЗА „СРБИН ИНФО“: Сарађиваћу и са Вучићем ако се одрекне ЕУ и окрене Русији

0

seselj sarovic

Да је остало старо руководство ДСС, велика патриотска коалиција би била могућа. Издајнички режим ћемо рушити само са оним људима који су за искрено окретање ка Русији и очувању Косова и Метохије. Ово у великом интервјуу за „Србин инфо“ поручује председник Српске радикалне стране др Војислав Шешељ и истиче да издајнички Бриселски споразум никада није ратификован, па је и правно непостојећи.

Данима сте главна вест у Хрватској и БиХ. С друге стране, српски медији вас помињу само кад морају. И ваш недавни митинг у Београду је био један од највећих политичких скупова последњих година у Србији, али су медији писали да се окупило свега 3.000 људи.

– Видели сте како се народ смеје таквим изјавама. Они сами себи наносе штету тим лажима. Свима је јасно да смо под медијском блокадом. Ипак, против ње се боримо тако што путујемо по целој Србији и трудимо се да наш глас допре до што већег броја људи. Бићемо активнији и на друштвеним мрежама. Што се тиче резолуције Европског парламента, дигао сам на ноге целу Хрватску по интезитету публицитета и тако разбио и медијски мрак према СРС у Србији.

Како видите ситуацију на Косову и Метохији? Шта ће се по овом питању дешавати у наредном периоду и на који начин Србија треба да се бори за очување јужне покрајине?

– Томислав Николић и Александар Вучић су издали косметске Србе и они су сад у још тежој ситуацији. Режим их непрекидно притиска да се уклопе у албански, сепаратистички и окупаторски правни систем. Свима је јасно да су Николић и Вучић дигли руке од тамошњих Срба. Управо због тога овај издајнички режим мора да падне. Потребна нам је патриотска, радикалска власт, да се оканемо ЕУ и да се интегришемо са Русијом.

voja novo

Када очекујете следеће изборе?

– Већ 2015. године. И републичке и покрајинске.

Изјавили сте да бисте сарађивали са Александром Вучићем, ако се одрекне ЕУ и окрене Русији? Због чега онда не можете ни да склопите пакт о ненападању са Сандом Рашковић, која се већ определила за Русију, а не за ЕУ?

Напредњаци превазишли све издајнике

Да ли је режим заборавио на Србе ван Србије, нарочито када је у питању простор бивше Југославије?

– Данашњи режим је прозападни и издајнички. Њега не интересују Срби с друге стране Дрине, поготово не Срби Далмације, Дубровника, Лике, Баније, Кордуна, Славоније и Барање. Режим је спреман да се отараси и Републике Српске.
О томе да не брину о правима Срба на Космету и у Црној Гори да и не говоримо.
У питању је класична издаја. Ту издају је раније спроводио и жути режим Демократске странке, али су напредњаци превазишли све издајнике у протеклих 25 година својом спремношћу да погазе српске националне интересе за љубав власти и привилегија.

– Санда Рашковић-Ивић само глуми да се определила за Русију. Она је Вучићев инструмент. Вучић помоћу ње покушава да покупи још који проценат патриотског гласачког тела. Очекујем и на следећим изборима да ће и она бити члан напредњачке коалиције са Вулином и другим хоштаплерима.

А што се тиче Вучића, он је крупан играч на српској политичкој сцени. Ако се одрекне ЕУ и усмери ка интеграцији са Русијом, зашто би ја сад робовао сопственим нетрпељивостима, зашто да будем киван и да се водим личним осећањима поводом његове издаје.. Мени је битна Србија и интерес српског народа, према томе ко год крене у правцу интеграције са Русијом ми ћемо га подржати.

Да ли је поништавање Бриселског споразума услов за такву евентуалну сарадњу са Вучићем?

– Одустајање од ЕУ је главни услов. Бриселски споразум није никада ратификован, па је и правно непостојећи.

Са ким ћете у политичку сарадњу из такозваног патриотског блока? Какво је ваше мишљење о Дверима?

– Још нисмо пронашли политичку снагу са којом бисмо могли у предизборној фази да сарађујемо. Сачекаћемо изборе и видети ко са каквом снагом располаже.

А што се Двери тиче они уопште нису регистровани као политичка странка. Ја сам се изненадио када сам се уверио видевши регистар пре неколико дана. Могу њихови наступи да буду симпатични или не, али не заборавите да се политиком баве политичке странке.

Можемо са свима да разговарамо, али никада нисмо били склони да са некима правимо предизборне коалиције, тако да је прерано изводити закључке са ким можемо, а са ким не можемо.

За СРС ипак постоји један проблем на који нико у јавности не обраћа пажњу. Двери уопште нису регистровани као политичка странка. А у јавности се спекулише о коалицији СРС-ДСС-Двери.

Да је остало старо руководство ДСС, можда не би била немогућа таква коалиција. Поуздано знамо да је Санда Рашковић-Ивић инструментовализана од стране Александра Вучића. Ево у Мионици на ванредним локалним изборима, ДСС иде на на истој листи са СНС, кршећи споразум који је пре пар дана потписала са Дверима.

docek seseljajpg

Како Србију од Брисела окренути ка Москви?

– Без обзира на то што овај режим прави стравичне грешке и често вређа Русију, апелујем на руску власт да и даље буде стрпљива према Србији, јер је сав српски народ за Русију. Ови издајници који су сада на власти траже руску помоћ да би решили бар делимично и привремено социјално-економске проблеме, а са друге стране непријатељски се односе према Москви.

Протекла два месеца Томислав Николић и Александар Вучић су у неколико наврата давали јавне изјаве да је Крим саставни део Украјине. Они тако доводе у питање територијални инегритет Русије. Крим је одвајкада био руски. Формално је био у састав Украјине, али је по украјинском уставу имао веома висок степен аутономије. Крим се на демократски начин изјаснио да прогласи независност, а затим референдумом затражио прикључење Русији. Такође, Русија је провела сву своју уставом прописану процедуру, да би спровела прикључење. Ту чињеницу мало ко у свету оспорава, осим пар агресивних креатура из НАТО пакта.

И сада су се нашла ова два буздована да тврде како је Крим у Украјини. Русија трпи и да нема велике љубави према српском народу једноставно би могла да каже – “ Ви доводите у питање територијални интегритет Русије, ми са вама више немамо ништа. Зашто бисмо ми чували територијални интегритет Србије, ако ви газите територијални интегритет Русије“. Ипак, Русија има стрпљења и ја апелујем на руску власт да тако и остане, јер ћемо да мењамо режим у Србији.

Да ли сматрате да би Америка могла да изазове некакав украјински сценарио на Балкану како би спречила ширење руског утицаја?

– Она би могла да крене у том правцу, али за разлику од Украјине где се Јанукович није снашао у датој ситуацији, те је изгубио политичку борбу, ми српски радикали би знали да то се том сценарију супроставимо.

Сепаратистичке снаге у Рашкој и Војводини јесу темпиране бомбе које су Американци одавно припремили. У погодном моменту оне могу да се активирају ко год да се налази на власти. Но, СРС зна како да реагује у случају тог сценарија.

DSCF0363Како оцењујете тренутну ситуацију у Европи и свету? Шта нас чека следећих година, каква је судбина ЕУ и да ли геополитички трендови коначно иду на руку Србији?

– ЕУ ће се сигурно распасти у неколико наредних година. Русија јача, вратила се у пуној снази и силини на међународну светску позорницу. То је Американце много уплашило, али САД не може на сто фронтова да воде борбу. ЕУ ће настојати да се извуче из америчког загрљаја, из тих стега које су јој наметнуте. Једини амерички искрени савезници у Европи су Пољаци, Литванци, Летонци, Естонци, дакле маргиналне државе. Наравно и пронацистички режим у Кијеву.

Расни сукоби и демонстрације у САД, указују да Вашингтон има и доста унутрашњих проблема о којима ће убудуће морати да води рачуна?

– То је пре свега расни сукоб, али има много елемената и социјалног сукоба. На мети је ипак сиротиња, а да ли је њена кожа црна, бела или жута, није ни важно. Америчка империја мора једном да се распадне, јер толико има противречности у себи да јој спољни непријатељи нису ни потребни.

(Србин.инфо – Алексеј Димитријевић, Дејан Петар Златановић,  фото: СРС и Ненад Златановић)