Прочитај ми чланак

Шешељ упутио псовке и Санди Рашковић-Ивић, реаговала Народна странка

0

Санда Рашковић Ивић се на Твитеру опростила од преминулог уредника Времена Драгољуба Жарковића.

– Недостајаће Жарковић, његови сјајни, убојити и духовити текстови. Био је козер,забаван,опуштен,интелигентан. Боем и „новинарчина“. Све је мање таквих људи. Лака му земља! – твитнула је Ракошковић Ивић, а затим је удледио одговор лидера радикала.
 
На Твит у ком је хвалила Жарковића Војислав, одговорио је Војислав Шешељ.
 
– Ј***о ти пас матер издајничку, и теби и њему. Није нимало случајно што си за хрватску телевизију изјављивала да су Хрвати могли по одредбама међународног права да окупирају Републику Српску Крајину као и да је у Сребреници извршен геноцидни злочин. И отац ти је био издајник – написао је Шешељ.

Народна странка саопштила је данас да захтева хитну реакцију тужилаштва због напада лидера Српске радикалне странке (СРС) Војислава Шешеља на потпредседницу Народне странке Санду Рашковић-Ивић на друштвеној мрежи Твитер.

„Захтевамо и од надлежног тужиоца да моментално реагује на говор мржње и медијску припрему за све облике напада на госпођу Санду Рашковић-Ивић“, наводи се у саопштењу те странке.

Они су оценили као „скандалозно“ обрушавање Шешеља на Рашковић-Ивић, кроз „најприземније псовке и цртање мете на њеном челу“ и додали да је тај потез само је још један показатељ у којој мери је СРС „партија која убризгава отров и мржњу у наше друштво“ и подстиче на директно насиље према неистомишљеницима.

„Овакве појаве би под хитно требало уклонити из јавног простора и забранити рад ове странке иза које стоје окорели криминални кругови и (председник Србије Александар) Вучићева дубока држава“, наведено је у саопштењу.