Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Трамп је покраден на изборима као што је Вучић покрао на изборима радикале

0

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ затражио је данас од Владе Србије да донесе декларацију којом би осудила, како тврди, фалсификовање гласова на председничким изборима у Сједињеним Америчким Државама, у корист кандидата демократа Џозефа Бајдена.

„Посебно у федералним државама Мичиген и Висконсин. Свет се могао уверити како убацују лопатама гласачке листиће са заокруженим Бајденовим именом“, казао је Шешељ на конференцији за новинаре у централи странке.

Рекао је да Влада Србије треба да поступи принципијелно и да, након што је потписала декларацију о осуди избора у Белорусији, које он сматра легалним, сада треба да осуди „флагрантно кршење воље градјана САД“.

Додао је да Влада Србије декларацијом треба да подржи Бајденовог противкандидата, републиканца и актуелног председника САД Доналда Трампа.

Говорећи о унутрашњој политици Србије, Шешељ је нагласио да из Владе треба да буде избачена министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић и да она због, како он тврди, криминалних афера треба да буде у затвору.

„Сада се осилила па је кренула ђоном да избацује директоре јавних предузећа (директора Србијегаса Душана Бајатовића). Ако јој се не стане на пут, на крају ће кренути у освајање позиције премијерке Србије уз помоћ Запада“, оценио је Шешељ.

Шешељ је упозорио председника Србије Александра Вучића да ће његова улога бити сведена на церемонијалну уколико не спречи Зорану Михајловић.

Коментаришући вест о подизању оптужнице против косовских политичара и ветерана ОВК Кадрија Весељија и Хашима Тачија пред Специјализованим судом за ратне злочине ОВК, Шешељ је рекао да сумња у озбиљност тог суда и да ће они бити пуштени на слободу попут бившег косовског премијера Рамуша Харадинаја и Фатмира Љимаја.

„Они су миљеници запада и то је политичка ујидурма“, казао је Шешељ.