Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Шиптар је хтео да отме Слобу да би га изручио Хагу

0

БЕОГРАД- Војислав Шешељ открио је да је Душан Спасојевић Шиптар, убијени вођа земунског клана, хтео да 2001. отме тадашњег председника СРЈ Слободана Милошевића и преда га Хашком трибуналу за награду од пет милиона долара!

Vojislav_Seselj_SRS_82fafc910c

БЕОГРАД- Војислав Шешељ открио је да је Душан Спасојевић Шиптар, убијени вођа земунског клана, хтео да 2001. отме тадашњег председника СРЈ Слободана Милошевића и преда га Хашком трибуналу за награду од пет милиона долара!

– Спасојевић ми је лично признао да је са групом криминалаца хтео да отме Милошевића и изручи га Хагу. Такође ми је, кроз смех, рекао и да су мене хтели да кокну јер сам им покварио посао, пошто сам у Скупштини обавестио народ шта се дешава око виле „Мир“, па се народ тамо спонтано окупио – рекао је јуче Шешељ за наш лист.

Он је као лажне одбацио тврдње сведока сарадника Дејана Миленковића Багзија, који је јуче на суђењу оптуженима за убиство новинара Славка Ћурувије у Специјалном суду изјавио да је Спасојевић био његов „лауфер“.

Багзи је рекао и да је Спасојевић одавао информације Шешељу и да га је обавестио да „земунци“, по налогу Милорада Улемека Легије, хоће да убију Ратка Ромића и Микија Курака, који су сада оптужени за убиство Славка Ћурувије.

– Тај Багзи је лажни сведок. Спасојевић није био мој лауфер јер га у то време нисам познавао. Лауфер је била моја мрежа људи, која ме о свему обавештавала и чија имена никад нећу открити, а Спасојевића сам упознао тек почетком августа 2002. и он ми је говорио неке ствари које су ме интересовале.

Такође није тачно да сам од Спасојевића сазнао да је Легија наручио убиство Ромића и Курака. То сам чуо из сасвим других извора. Не заборавите да сам ја најобавештенији човек у сваком погледу – рекао нам је самоуверено Шешељ.

Он је нагласио и да се сам својевремено нудио да, за новчану награду, открије ко је убио Славка Ћурувију, Павла Булатовића и генерала Бошка Буху, али да тадашњи министар полиције није хтео да чује за то.

– Душан Михајловић је знао ко их је убио, али није хтео ништа да предузме – казао је лидер радикала.

Миленковић је јуче на суђењу изјавио да им је Спасојевић рекао да убију Ромића и Курака, а да је то лично наредио Легија. Багзи је казао и да су „земунци“ планирали да ликвидирају лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића и вођу сурчинског клана Љубишу Буху Чумета.

Он је изјавио и да Спасојевић наредио праћење Јовице Станишића јер је штитио Жељка Максимовића Маку те су вероватно намеравали да убију и њега. Како је изјавио Багзи, Спасојевић је наредио убиство свих оних који су прелазили на страну Љубише Бухе Чумета, попут Средоја Шљукића Шљуке.

Фила: Слоба је продат, а не предат

Тома Фила, Милошевићев бранилац, каже да нема појма о чему прича Шешељ, али верује да је његов клијент продат, а не предат Хашком трибуналу.

– Чуо сам да је Легија негде изјавио да су након хапшења Милошевића добили пет милиона долара и да су то међусобно поделили. Без покровитељства ДОС-а, то се није могло урадити. И од руских извора сам чуо да је Милошевић продат за пет или шест милиона долара. Милошевић није веровао да ће то да му се деси јер је веровао тадашњим гаранцијама Зорана Ђинђића, Војислава Коштунице и Милана Милутиновића – каже Фила.