Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Преузећемо СПС, а Дачић иде у Забелу (затвор)!

0

Председник СРС, др Војислав Шешељ, преко свог Твитер профила је поручио председнику СПС-а и шефу српске дипломатије, Ивици Дачићу, да ће „шешељевци“ преузети Социјалистичку партију Србије.

„Ивице Дачићу, ти ћеш отићи у Забелу, а шешељевци ће преузети Социјалистичку партију Србије да би сачували Милошевићево патриотско наслеђе!“ – пише Шешељ на Твитеру.

seselj tvit dacic ed

„Сломити увозни лоби”

У интервјуу за ”Вечерње новости”  лидер СрпскЕ радикалне странке, др Војислав Шешељ је  изјавио да су у 2015. приоритети Србије нова економска политика у чијој је основи ломљење кичме увозничком лобију и обнова домаће производње, неселективна борба против криминала и корупције, прекид европских интеграција и понижења и окретање Србије искреној и тесној сарадњи са Руском Федерацијом и одбрана Косова и Метохије.

Хоће ли грађани живети боље током 2015.?

-Економска ситуација у Србији је очајна и неће се поправити све док се не почне спроводити наша економска политика. Циљ те политике је заштита српског тржишта од прекомерног увоза стране робе, стриктна царинска контрола и слом увозничког лобија у Србији. ММФ није дошао с идејом да укинемо агенције које као крвопије исисавају 850 милиона евра из буџета, већ са захтевом да се смање плате и пензије. Садашњи режим је вазални у односу на ММФ, Светску банку, ЕУ и пуки је инструмент против сопственог народа.

Шта ће нам бити највећи спољнополитички изазови – одбрана косова, пут у ЕУ, односи с Русијом?

-Улазак у Европску унију био би пропаст за Србију и за цели српски народ. СРС се залаже за ослањање на Русију у спољној политици Србије. Само са рационалном, промишљеном политиком, која ће бити усмерена у правцу интеграција и сарадње са Русијом и другим пријатељским државама Србија може очекивати економски просперитет и војну безбедност. Руска Федерација је и наш главни савезник у одбрани Косова и Метохије. Запад је Николића и Вучића довео на власт да би признали независно Косово, што су кроз Брислеске споразуме и учинили.

Очекујете ли реконструкцију Владе или ванредне изборе?

-Реконструкција Владе је само блеф врхунског медијског манипулатора Александра Вучића. Његова победа на изборима темељи се на лажним обећањима о новим радним местима и бољем животу уместо чега је смањио и плате и пензије. Борбе против криминала и корупције нема ако је селективна. Главни актери најгорих афера су у врху државе, то су први сарадници премијера Ивица Дачић, Игор Мировић и Маја Гојковић.

Шта бисте грађаним а шта политичким ривалима пожелели за Нову годину?

-Грађанима Србије желим добро здравље, слогу и љубав у породици. Политичким ривалима поручујем да се одрекну шарене лаже о бољем животу у ЕУ, прекину европске интеграције и окрену се ка Истоку и братској Русији.

(Србин.инфо, Вечерње новости)